Kahramanmaraş'ta koruyucu aile günü şenliği düzenlendi

Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Koruyucu Aile Derneği iş birliğinde, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü münasebetiyle Koruyucu Aile Günü şenliği düzenlendi.

Koruyucu aile hizmet modeli ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen şenliğe, Vali Ömer Faruk Coşkun, eşi Sevilay Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Şen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, Koruyucu Aileler Dernek Başkanı Hayati Dertli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve koruyucu aileler katıldı.
 
Programın açılış konuşmalarını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Şen,  çocukların sıcak bir yuvada yetişmesine vesile olan koruyucu ailelerin üstlendikleri manevi sorumluluktan dolayı teşekkür ederek, Koruyucu Aile Günü’nü tebrik etti.
 
Vali Coşkun ise konuşmasında: “30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında ailelerimiz ve çocuklarımızla bir araya geldik. Birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek için beraber olduğumuz bu günde, çocuklarımızla birlikte güzel vakit geçireceğimiz bir gün olmasını temenni ediyorum.
 
Koruyucu aile uygulamasının topluma anlatılması, bilinçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması hepimizin görevi. Koruyucu ailelerimizin açtığı örnek yolu, sevgi hareketini tüm vatandaşlarımızın desteği ve sorumluluğuyla büyüterek devam ettireceğimize inanıyorum. Bütün çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir şekilde yaşayabileceği ailelere kavuşmaları ümidi ve gayretiyle, 30 Haziran Koruyucu Aile Gününü kutluyor, koruyucu ailelerimize ve çocuklarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile Sanatçılar tarafından icra edilen Müzik dinletisi ile devam eden şenlik, çocukların katıldığı çeşitli oyun etkinlikleri ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme