Kahramanmaraş'ta uygulamalı çiftçi okulunda kırmızıbiber eğitimi gerçekleştirildi

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ve Avrupa Birli (AB) tarafından finanse edilen 'Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye'de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi' projesi kapsamında uygulamalı çiftçi okulunda kırmızıbiber eğitimi gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada: “Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere ve yerel halka yönelik Avrupa Birliği (AB) MADAD fonlu, FAO teknik destekli, Tarım ve Orman Bakanlığı ve ilgili diğer kurumların ile işbirliği içinde “Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi” projesi doğrultusunda İlimizde yürütülen Uygulamalı Çiftçi Okulu faaliyetleri kapsamında İlimize gelen FAO Türkiye Eğitim Koordinatörü Kerem Demirel, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nurdan Güneş, Doç. Dr. Halit Kanca ile Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü FAO-MADAD Proje Koordinatörü Sosyolog Abdullah Akgün'ün katılımlarıyla Dulkadiroğlu İlçesine bağlı Doğanlıkarahasan Mahallesinde eğitim toplantısı gerçekleştirildi. 

Hasadı devam eden Kırmızıbiber tarlasında uygulamalı olarak düzenlenen eğitimde faydalanıcılara Kırmızıbiber Yetiştiriciliği hakkında teknik bilgilendirmeler yapıldı.” Denildi.
 

Bakmadan Geçme