Kahramanmaraş'ta 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' etkinliği

Kahramanmaraş'ta İçişleri Bakanlığının 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' uygulaması kapsamında kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi.

Trabzon Bulvarı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, bugün başlattıkları çalışma kapsamında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Trafik konusunun hem kentin hem de Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Coşkun, "Trafik konusu ekonomik boyutunun ötesinde can kayıplarına, yaralanmalara ve sakatlanmalara neden olan toplumsal bir sorun. Bugün de bu etkinliğimizle yaya güvenliğini öncelemek için farkındalık çalışması yapıyoruz. İnşallah bütün bu çalışmalarla yaya önceliğini trafik kültürü bakımından toplumumuza kazandırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Programda, polis ve jandarma ekipleri, durdurduğu araç sürücülerini broşür dağıtarak yaya geçidi hakkında bilgilendirdi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Dulkadiroğu Belediye Başkanı Necati Okay ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, Türkoğlu ilçesinde de uygulama kapsamında yaya geçitlerine kırmızı çizgi çizildi.

Mahir Ünal Caddesi'ndeki etkinlikte, Vali Yardımcısı ve Türkoğlu Kaymakam Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdoğan, yaya geçidinde belirlenen alanı kırmızıya boyadı.
 

Bakmadan Geçme