Kahramanmaraş Veteriner Hekimler Odası, afet bölgesine hareket etti

Türk Veteriner Hekimleri Birliğine bağlı Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası, afet bölgesine mama, ilaç ve tıbbi malzeme götürmek için yola çıktı.

Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen kampanya kapsamında toplanan mama ve 56 koli ilaç afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası tarafından geçtiğimiz günlerde ülkenin çeşitli yerlerinde halen devam eden orman yangınlarından dolayı zarar gören hayvanların tedavi edilmesi için yardım kampanyası başlatmıştı. Toplanan yardımlar bugün afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Antalya Veteriner Hekimleri Odası ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, hayvanların tedavisi için pomat-serum ve dezenfektan ihtiyaçlarının olduğunu öğrendikten sonra harekete geçtiklerini söyleyen Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdal Gök, kampanyaya desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

Başkan Gök, konuşmasının devamında: “Sahadaki veteriner arkadaşlarımız yangının başlamasıyla birlikte bizi aradılar eğer orada hekim ihtiyacı varsa biz gidelim yoksa ilaç gönderelim diye istekleri oldu. Bunun üzerine Antalya Veteriner Hekim Odası Başkanımızla görüştük. Serum ihtiyacımız var dedi. Yara merhemi, yara tozuna bu tip şeylere ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Bizde Büyükşehir Belediyemizle bu işi değerlendirdik ve böyle bir kampanya yapmaya karar verdik. Sağ olsun büyükşehir belediyemiz bize destek oldu.  Sahadaki meslektaşlarımızda bu kampanyaya duyarsız kalmadı. Gerekli yardımlarımızı topladık, yarın sabah inşallah bunları Manavgat’a ulaştırmış olacağız. 

Türkiye’nin her yerinden meslektaşlarımız bu yangına duyarsız kalmadı. İlk günden itibaren Antalya Veteriner hekimleri Odası olsun, Antalya İl Tarım Müdürlüğü olsun arkadaşlarımız buralarla irtibata geçip eğer hekim ihtiyacınız varsa gönüllü olarak hekimlik yaparız dediler. Manavgat’ta 80’e yakın gönüllü veteriner ücretsiz olarak tedavi yapmakta. Orman içerisinde ayakları yanan hayvanları gördüğümüzde gerçekten içimiz acıyor bizim.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme