Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odasından kamuoyu açıklaması

Bazı yayın organlarında geçtiğimiz günlerde yayınlanan Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin Yörük Selim Ek Hizmet Binası Acil Servisin'de hastane içerisine giren bir sokak kedisinin tedavi edildiği haberine ilişkin Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı adına Genel Sekreter Ferhat Gülpak, açıklama yayınladı.

Yönetim Kurulu adına konuşan Gülpak: "Bazı basın yayın organlarında 19.10.2020 tarihinde yayınlamış olduğu haber’de Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nin Yörük Selim Ek Hizmet Binası Acil Servisin’de hastane içerisine giren bir sokak kedisinin sağ arka bacağının kırık olduğu tespitiyle alçıya alındığı belirtilmiştir.


Hastane yetkililerinin vicdani olarak kediyi tedavi etmek istemeleri sevindirici bir durum, fakat  Veteriner Hekimlik hizmetinin alınmasının mümkün olduğu bir şehirde, hayati önem arz eden durumlar dışında ne sebeple olursa olsun veteriner hekim dışındaki herhangi bir şahsın bir hayvanı tedavi etmeye yetkili olmadığı, 6343 sayılı Veteriner Hekimlik kanununda açıkça belirtilmektedir.


Ayrıca habere konu olan kediye 24 saat müdahele etmeye hazır, şehir merkezinde yeterli donanıma sahip 46 adet, İlimiz genelinde ise 111 adet serbest Veteriner Hekim Muayenehanesi bulunmaktadır. 


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait Geçici Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezide 24 saat esasına göre sürekli olarak hizmet vermektedir.


Hayvanları tedavi etmek amacı ile eğitilmiş Veteriner Hekimlerin, profesyonel olarak teşhis ve tedavi hizmeti verme imkanı dururken beşeri hekim veya sağlık personeli tarafından hayvana müdahele edilmesinin kanuni ve etik olmadığı herkes tarafından bilinmelidir.


Beşeri hekimlerin insanlığa yapmış oldukları hizmetler için sevgi ve saygılarımızı sunarız, fakat uzmanlık alanları dışında herhangi bir canlıya müdahele etmemeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ederiz." ifadelerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme