Kahramanmaraşlı sporcu Öztürk, Dünya 2. oldu

12-18 Haziran 2022 tarihlerinde Portekiz'in Madeira şehrinde 60 Ülkeden 509 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Para Yüzme Dünya Şampiyonasına Milli takımla katılan Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği başarılı Para Yüzme Sporcumuz Sevilay Öztürk S5 50 Metre Sırtüstü kategorisinde 44,45 lik derecesiyle Gümüş, 50 Metre Kelebek Stilde ise 44,38'lik derecesiyle yine gümüş Madalya kazanarak Dünya 2.si oldu.

Milli Sporcu Sevilay Öztürk şampiyona dönüşü Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz’u ziyaret etti. Ziyarette açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz: “Sevilay kızımız başarıları ile her katıldığı Şampiyonada Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek kazandığı Madalyalar ile Şehrimizin ve Ülkemizin gururu olmuş, Şanlı Bayrağımızı zirveye taşımıştır. Yakın zamanda katıldığı Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlarında kazandığı bronz madalya ile bu kategoride ülkemize ilk madalyayı getiren sporcu olmuş, ayrıca bu başarısı ile Olimpiyat tarihinde madalya kazanan en genç sporcu ünvanını elde etmiştir. Sevilay kızımızın önünde uzun bir yolu var inşallah daha katılacağı çok Avrupa, Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyatlar var. 

Bu azim ve inançla çalıştığı sürece Ülkemizin gururu olmaya devam edecek. Başta Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere tüm Gençlik ve Spor Bakanlığı teşkilatımız, sporcularımızın destekliyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Spor Aşkı Engel Tanımaz Sloganı ile 81 ilimizde Özel Gereksinimli  Sporculara dağıtılmak üzere spor malzemesi içeren tırlar gönderildi. Kahramanmaraş’a gelen Spor Malzemelerini Osman Sayın Spor Salonunda yapılan törenle dağıtımını gerçekleştirdik. Spor malzemeleri ile Antrenörlerimiz ve tüm spor tesislerimiz ile engelli kardeşlerimizi spora yönlendiriyor ve destekliyoruz. 

Sonucunda Ali Uzun, Beytullah Eroğlu ve Sevilay Öztürk gibi zirvede sporcularımız Milli Takımlarda ülkemizi temsil ediyorlar. Bunların yanında yüzlerce engelli sporcumuz tesislerimizde spor yapmaya devam ediyor. Bu gün Sevilay Kızımızın Başarısı ile gurur duyuyor İnşallah yarın daha başka sporcularımız bayrağı devralacak başarıları sürdürecek. Sevilay Öztürk’ü Portekiz’de elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını temenni ediyorum.” Dedi.

Ziyaret sonun da Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz Sporcumuza altın hediye ettiler.

Bakmadan Geçme