Kahramanmaraş'ta 'Suni Tohumlama' eğitimi verildi

Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası, İneklerde Rektovaginal Yöntemi ile Suni Tohumlama Kursu düzenledi.

Farklı illerden 19 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen İneklerde Rektovaginal Yöntemi ile Suni Tohumlama Kursu eğitimleri Kahramanmaraş’ta 3. Kez yapıldı. Kursiyerlere eğitimler sonrası Bakanlık Onaylı Suni Tohumlama Uygulama Belgesi verildi.

 

Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdal Gök: “6. Dönem yönetim kurulu olarak 10-14.08.2020 tarihleri arasında 3. Düzenlenen 'İneklerde Rektovaginal Yöntemi ile Suni Tohumlama Kursu' tamamladık. Odamız toplantı salonunda yapılan teorik eğitim ile başlayan kursta, ilk olarak teorik eğitimin ardından Yenice Bizim Et Mezbahanesinde teorik eğitime ilişkin uygulama eğitimi gerçekleştirdik.

 

 

Kursiyer Veteriner Hekimlerimiz 5 günlük eğitimin sonunda teorik ve pratik Suni Tohumlama bilgilerini güncelleyerek Tarım ve Orman Bakanlığı onaylı suni tohumlama sertifikalarını almaya hak kazandılar. Bakanlık Onaylı Suni Tohumlama Uygulama Belgesi'ni almaya hak kazanan meslektaşlarımız ülke hayvancılığımızın gelişmesinde çok önemli bir rolü olan hayvan ıslahı çalışmaları kapsamında suni tohumlama yapabilme yetkisine sahip oldular. Ülkemiz hayvancılığına hayırlı olsun.

 

 

Bu tür eğitim kursları aynı zamanda şehrimizin tanıtımı açısından da önemi büyük. Çünkü farklı illerden gelen 19 kursiyer Veteriner Hekimlerimize şehrimizin tanıtımı yapılmış ve Kahramanmaraş’ımıza yakışır bir şekilde misafir edilmişlerdir.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme