Karakoç, AK Parti MKYK üyesi seçildi! Mahir Ünal, AK Parti Grup Başkan Vekili mi oluyor?

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda toplanan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'ne gelişinde, eşi Emine Erdoğan ile salon dışında toplanan partilileri selamladı. AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğine ise Kahramanmaraş'tan Türk İslam Korakoç 75 kişilik asil listeden seçildi.

Büyük bir heyecanla gerçekleştirilen kongrede konuşan Erdoğan: "Hamdolsun şu ana kadar, kurulduğumuzdan bu yana son olarak üye kayıtlarını istediğimde, üye kayıt sayımız 13 milyon 500 bine ulaştı. Bırakın Türkiye'yi, dünyada böyle bir siyasi parti yok. Hamdolsun 1 milyonu aşkın genç üyesiyle yaklaşık 5 milyonu aşkın kadın üyesiyle ve bunun dışında da ana kademe üyesiyle dünyada bir başkası yok. Türkiye'de zaten yok. Artık önümüzde ne var, 2023 var. 2023'e hazır mıyız? 2023'e, bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir MKYK değil, şimdi 75 kişilik MKYK ile yola devam edeceğiz. Ayrıca 'yedek' diye bir ifade var. O da 35 kişi ama onlar yedek olarak kalmayacak. Onlar da aynen 35 kişiyle beraber asıl üyeler gibi çalışacaklar." İfadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Tanıtım ve Medya Başkanlığını yürüten Mahir Ünal’a, MKYK listesinde yer verilmedi.

Edinilen bilgilere göre Mahir Ünal, AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevine getirileceği yönünde.

Türk İslam Karakoç kimdir?

1970 tarihinde Kahramanmaraş-Elbistan İlçesine bağlı, Eski adı CELA olan Ekinözü Kasabasında doğdu.

İlk ve Ortaokul Cela Kasabasında tamamladı. Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç'un büyük oğludur.

Liseye Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde Başladı, Ankara Sincan Lisesinden Mezun Oldu. 1988 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1993 yılında Mezun oldu.
1996 yılında bu tarafa yaklaşık 18 yıldır Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır.

İş Hukuku Alanında Master, Enerji ve Fikri-Sınai Haklar Hukuku Alanında Eğitim/Sertifikası, Ceza Hukuku ile İcra Hukuku Alanında özel uzmanlık çalışmaları vardır.

Sosyal alanda birçok Sivil toplum Örgütünde görevler aldı ve halen bazı görevleri devam etmektedir. Sivil toplum Kurumları olarak Hukuk-Demokrasi Derneği kurucusu, Türk Hukuk enstitüsü Yön. kur üyeliği, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu/Yöneticiliği, Sosyal Politikalar Vakfı,  Avrasya Demokrasi Derneği kurucusu, TEKDAV Vakfı, Eko Avrasya Derneği Yon Kur, sayabilir. Ayrıca bir dönem Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği yapmıştır.

Siyasi Olarak BBP Ankara İl başkan Yardımcılı Görevinde bulunmuştur.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca, az seviyede Rusça lisanlarını bilmektedir.
 

Bakmadan Geçme