KMSMMMO Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KMSMMMO) 24'üncü olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta ki hizmet binasında düzenlenen olağan genel kurula kentte görev yapan serbest muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının akabinde konuşan KMSMMMO Başkan Adayı Abdullah Kalın, şu ifadelere yer verdi: “24. Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz, genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını dileyerek, Şahsım ve ekip arkadaşlarım adına hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Bildiğiniz üzere, 2010 yılından bu güne kadar, Odamızda çeşitli görevlerde sizlere hizmet etmek şerefine nail oldum.  İlk çıktığımız günden bu güne kadar, projelerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda, adım adım ilerleyerek, Sayın Arif Şen Başkanımız liderliğinde, öncelikle planladığımız müstakil bina projemizi,  finansmanının tamamını TÜRMOB’dan karşılayarak gerçekleştirdik. Bugün itibari ile eksik kalan kısımları ve tadilatları da, yeni dönemde görev vermeniz halinde, tamamlayarak, projemizin tamamını bitirmek noktasında, çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. 

2016 seçimlerde, birinci olduğumuz halde, nispi seçim sistemimizin sonucu, koalisyonla diğer arkadaşlarımız yönetimi oluşturmuşlardı, 2019 seçimlerinde ise, yine koalisyonla sayın Atilla Sarıyıldız başkanlığında, yönetimi birlikte oluşturduk. Göreve geldiğimiz andan itibaren, ilk işimiz projelerimiz kapsamında, eğitim ve seminerlere başlayarak ayda en az bir defa olmak üzere gerçekleştirdik, sosyal projelerimizi de aralıksız sürdürken, maalesef araya pandemi sürecinin girmesiyle, elimizde olmayan nedenlerle devam edemedik. Sonrasında da yeniden hayata geçirerek devamını gerçekleştirdik.

Yönetime geldiğimiz ilk anda, maalesef borç yükü, maddi imkansızlıklar ve bozulan oda işleyişiyle karşılaştık. İlk etapta, piyasaya olan borçlar ve bozulan işleyişleri, gecemizi gündüzümüze katarak, çok kısa bir sürede toparlayarak tamamını ödedik. Oda’mızın bozulan işleyişini de derhal düzelttik. Bugün itibari ile Odamızın borcu bulunmadığı gibi, tazminatlar için teminata bağladığımız, vadeli hesapta paramızda bulunmaktadır.

Hayalimiz, hedefimiz her zaman, Odamıza kurumsal kimlik ve vizyon katabilmek, mesleki sorunlarımızın çözüme ulaşmasını, mesleki dayanışma birlik ve beraberliği sağlayabilmekti; bu hedeflerimiz de şükürler olsun ki, oldukça fazlasıyla mesafe kat ettik.  Oda’mızın kurumsal kimliğini oluşturarak, iş ve işlemlerinin günlük yapıldığı, asli görevi sadece üyelerimize hizmet etmek olan, bir yapıya kavuşturduk. Bu başarıda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz. 

Bu süre zarfında sadece yerelde kalmayarak, geçmişte sağladığımız TÜRMOB’la ilişkilerimizi, tekrardan en üst seviyeye taşıyarak, yeniden Oda’mıza kazandırdık. Bununla yetinmeyerek, mesleki sorunlarımızın çözüm noktasında, hükümet, meclis ve maliye bakanlığı arasında yerel Vekillerimizle birlikte koordinasyonu sağlayarak, bizatihi kendim de katılarak, TÜRMOB’la bir araya getirdik. Yıllardır talep ettiğimiz, başta 4.Dönem geçici verginin kaldırılması, mücbir sebep ve benzeri hususlarda ki sorunlarımızın çözülmesine katkıda bulunduk. Halen işbirliği içerisinde katkıda bulunmaya da devam ediyoruz. Bu vesile ile Odamızı ulusala da taşıyarak, şu an gerek TÜRMOB’da, gerekse Odalar arasına en etkin Oda’lardan biri haline getirdik. Bu arada, başta Milletvekilimiz Sayın Ahmet Özdemir olmak üzere, yerel tüm vekillerimize, mesleki sorunlarımızın çözümü noktasında, göstermiş oldukları duyarlılık,  verdikleri destek ve katkılar için ayrıca, çok teşekkür ederiz.

Kendi dönemlerimizde yaptığımız, farklı farklı ve etkin ruhsat dağıtım törenlerimize, ulusalda ses getirerek bir yenisini daha, bu dönemde gerçekleştirdik. İlk defa bir ruhsat dağıtım törenine, TÜRMOB Genel Başkanımızın, Genel Sekreterimizin, Genel Saymanımızın, Denetleme Kurulu Başkanımızın ve Genel Müdürümüzün, katılımları ile ilimizin sanayici ve iş insanları, sivil toplum örgüt başkanları, kurum müdürleri ve başkanları, belediye başkanları, bürokratların, mülki amirlerin, milletvekillerimizin ve valimizin katılımları ile her zaman yaptığımız gibi sponsor katkılarıyla gerçekleştirdik. Bu vesile ile destekleri için İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir Kurtul beyfendiye de çok teşekkür ederiz. Bu tören TÜRMOB tarafından tüm Oda’larımıza referans olarak gösterilmekte, bunun gururunu da, Oda’mız adına hep birlikte yaşamaktayız.

Kıymetli meslektaşlarım; bu dönem dikkat ederseniz, Odamızın sadece asli işi olan, üyelerimize hizmet için çalışmak, hiçbir şahsi kişisel mevzulara, hususlara, husumete ve kişisel çekişmelere girilmemiştir. Bu seçim döneminde, tansiyonu bilerek ve isteyerek, sıfır noktasına çekerek, arzu ettiğimiz ve olması gerektiği gibi, hep birlikte başardık. Odamızın kuruluşundan bu güne kadar, yönetimlerde bulunan ve taş üstüne taş koyan, emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Ahirete irtihal edenlere, Allahtan rahmet, hayatta olanlara sağlık sıhhat ve uzun ömürler dileriz.

Sevgili Üstatlarım, arkadaşlarım, kardeşlerim, kıymetli dostlarım; hepiniz birbirinden kıymetli, birbirinden özel insanlarsınız. Tüm samimiyetimle şunu ifade etmek isterim ki, biz mesleğimize, meslektaşlarımıza, oda’mıza hizmete aşık ve sevdalıyız. Amacımız sadece mesleğimize, meslektaşlarımıza, oda’mıza hizmet edebilmektir. 

Şahsıma ve ekip arkadaşlarıma, teveccüh göstererek desteklerinizle, Odamız da güçlü bir Yönetim oluşturmamızı sağlamanız halinde, her zaman olduğu gibi, gecemizi gündüzümüze katarak, özveri ile elimizden gelenin fazlasını yapmaya söz veriyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 

Seçim sonucunda kazananın, mesleğimiz, meslektaşlarımız ve Oda’mızın olmasını temenni eder, diğer aday arkadaşlarımıza da başarılar dileriz. Katılımlarınız ve destekleriniz için, şimdiden çok teşekkür eder, en derin sevgi ve saygılarımızı sunarız. 

Ya bu aşkımız platonik, ya da ölümsüz kalacak. 

Siz varsanız, Biz Varız.”

Bakmadan Geçme