Konukoğlu: Kadınların, iş dünyasında fark yarattıklarına inanıyorum

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 'Aklımızdaki otobanları yıkmalıyız. Kadınların empati düzeyleri, bütünsel yaklaşım kabiliyetleri ve sezgileri ile iş dünyasında fark yarattıklarına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

SANKO Holding'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, 117 yıllık köklü geçmişi ve 11 sektördeki faaliyetleri ile Anadolu sanayileşmesine öncülük eden Sanko Holding'in, işine emeğini, yüreğini katan, tüm çalışan kadınların meslek seçiminde belirli kalıplara bağlı kalmadan iş hayatına katılımını desteklediği ve başarısının arkasında 2 bin 458 kadın çalışanının olduğu belirtilerek, kadının iş gücüne katılımının iş dünyasında fark yarattığı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Aklımızdaki otobanları yıkmalıyız. Kadınların; empati düzeyleri, bütünsel yaklaşım kabiliyetleri ve sezgileri ile iş dünyasında fark yarattıklarına inanıyorum. İş gücü potansiyelinin daha fazlasını kullanmanın, üretim ve yönetim kademelerinde kadın perspektifinden daha çok yararlanmanın öneminin farkında olarak karar verici koltuklarındaki kadın sayısının artması; üretime, ekonomiye, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme