KSÜ Rektörü Can, Andırın'da

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 'Ayva Günü' etkinliğine katılmak üzere Andırın'ı ziyaret etti. Rektör Can ziyaret kapsamında ilçe protokolü ve KSÜ Andırın Meslek Yüksekokulu personeli ile bir araya geldi.

Rektör Can ilk olarak Andırın Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu’dan yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Rektör Can ziyaret kapsamında Andırın MYO tarafından oluşturulan uygulama bahçesinde ayva hasat döneminde gerçekleştirilen ‘Ayva Günü’ etkinliğine katıldı.

Ayva Günü etkinliği Andırın Kaymakamı İbrahim Güneş, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, ayva bahçesinin oluşturulduğu dönemde Andırın MYO müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Hüseyin Temiz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur Adsay, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, Andırın MYO akademik ve idari personeli ile çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ'nün ilçedeki bütün faaliyetlerle yakından ilgilendiğini,  merkez yerleşkelerdeki eğitim, bilim ve teknoloji faaliyetlerinin aynı ölçüde ilçe yerleşkelerindeki akademik birimlerde de uygulandığının altını çizdi.

Son yıllarda Andırın'ın Türkiye'de konuşulan ilçeler arasında girdiğini ifade eden Rektör Can, "Dünyada bir güzellik, bir nimet varsa bu niye Türkiye'de olmasın, niye Kahramanmaraş'ta olmasın, niye Andırın'da olmasın. Biz üniversite yönetimi ve hocaları olarak her zaman ilçelerimizin emrindeyiz. Biz bu memlekete hizmet için varız. İnşallah çok güzel işler yapacağız." dedi.

Şehrimiz ve bölgemizin kalkınması için sorunları en iyi şekilde analiz ederek çözüm noktasında önemli adımlar attıklarını belirten Rektör Can, “Kahramanmaraş’ın kalkınmasına destek olacak ülke ekonomisine katma değer oluşturacak proje ve araştırmaları üniversite olarak destekliyoruz. Şehrimizin eğitimde, sanayide, teknolojide, tarım ve hayvancılıkta hak ettiği noktaya ulaşması için paydaş kurum ve kuruluşlarla güçlü işbirliklerine imza atıyoruz. Bugün Andırın’da gerçekleştirdiğimiz Ayva Günü etkinliği de bu yöndeki çabalarımızın somut bir ifadesidir. Üniversite olarak tarım ve hayvancılık alanında üretimden, pazarlamaya kadar bütün süreçlerde çiftçimize eğitim ve danışmanlık veriyoruz. KSÜ olarak yetişmiş insan gücümüzle, teknolojik altyapımız ve tecrübemizle Kahramanmaraş’a, ilçelerimize ve ülkemize hizmet vermeyi sürdürüyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Andırın Kaymakamı İbrahim Güneş ise Türkiye'nin tarımda önemli bir ülke olduğunu belirterek, Tarımın geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, kalitesinin arttırılması ve nitelik kazandırılmasının üniversite ve devletin temel hedef ve amaçları olduğunu dile getirdi. Andırın Belediye Başkanı Doğan da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan çok sayıda faaliyete imza attığını ifade etti. Etkinlik kapsamında KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu da birer konuşma gerçekleştirerek katılımcıları selamladılar.

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Rektör Can, protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte Andırın MYO tarafından 5 yıl önce oluşturulan ayva bahçesini gezdi.
 

Bakmadan Geçme