KTF kapılarını açtı

Kahramanmaraş'ta bu yıl 7'incisi organize edilen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı törenle kapılarını açtı. Onlarca firmanın katılımıyla başlayan KTF, 21 Kasım Pazar gününe kadar açık olacak.

ECR Fuarcılık tarafından organize edilen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen fuar Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde açıldı. 

18-21 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda tarım makineleri ve hayvancılık, sera, sulama sistemleri, tohumculuk, fidancılık, peyzaj ve organik tarım alanında faaliyet gösteren firmalar stant açtı. 

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Bitkisel ve hayvansal ürün olarak hesaplandığında Kahramanmaraş’a gayrisafi hasılası 6,1 milyar lira olduğunu şimdiye kadar yapılan desteklerle Kahramanmaraş’a yaklaşık 2 milyar liralık destekleme yaptıklarını söyledi. 

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, “Tarımla uğraşan çiftçiler teknolojiyi göz ardı etmemeliler. Üretim olmadan hiçbir yere varamayız. Kalkınmanın ana temeli üretmektir.” dedi. 

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Fuarların bölge ve ülke ekonomilerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 

Bölgesel ve ulusal düzeyde düzenlenen fuarlar sayesinde vatandaşların hem tarımsal ürünlerini ve faaliyetleri sergilediğini hem de yeni teknolojilerin transferini sağlayabildiklerini hatırlatan Coşkun: “İlimiz tarım ve hayvancılık yönünden önemli bir konumdadır. Çok şükür ilimiz gerek iklimi gerekse coğrafi özellikleri bakımından birçok tarım ürünün ve hayvan türünün yetişmesi müsait konumda yer almaktadır. Her ne kadar Tarım ve hayvancılıkta Kahramanmaraş olarak ülkemizde ilk sıralarda bulunsakta teknolojinin bu alanlarda kullanılmasıyla bu potansiyeli daha da ileriye taşımak hepimizin gayretine bağlıdır. Gelişen dünya düzeninde küresel ısınma buna bağlı olarak su sıkıntısı tarım sektörünü her zaman olduğundan daha da önemli hale getirmiş ve getirmeye devam edecektir. Dolayısıyla tarım ve hayvancılıkta teknolojiyi kullanarak en yüksek verimi almaya çalışmak ve bu sektörlerdeki gelişmeleri yakından takip etmek hepimizin görevidir.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel: “Kahramanmaraş 7. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışına katılarak üreticilerimizi ve tedarikçilerimizi ziyaret ettik. Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz üretim faaliyetinin sürekliliği ve katma değerin yükselişi adına birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Fuar'da emeği geçenlere, üreticilerimize, çiftçilerimize ve yetiştiricilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

KTF Fuarı 21 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak. Fuarın ziyaretçi saatleri ise 10.30-19.30 olarak açıklandı.
 

Bakmadan Geçme