Kuasar, 17'nci Uluslararası Efficiency Challenge elektrikli araç yarışlarında göz doldurdu

TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları 31 Ağustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 17’nci Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına Otomotiv Geliştirme Topluluğu tarafından Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde tasarımı ve üretimi gerçekleştirilen "Kuasar" isimli elektrikli araçla katıldı.

64 takımın başvuru arasından 56 takım yarışmaya katılmaya hak kazanırken, 26 takım teknik kontrolleri geçerek yarışmada yer aldı.

Kuasar, 2 kez gerçekleştirilen final yarışlarında yarışma gereği atılması gereken 30 turu her iki yarışında da atabilen tek takım olarak yarışmayı tamamlamış ve Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü kazandı. Enerji verimliliği klasmanında ise 56 takım arasından 10’uncu sırada yer aldı.

Kuasar ödülünü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden aldı.

KSÜ’nün temsilen sergilenmek üzere TEKNOFEST’e davet edilen ‘Kuasar’ bir hafta boyunca TEKNOFEST alanında sergilendi. KSÜ’nün elektrikli aracı ‘Kuasar’ katılımcıların beğenisini topladı.
 

Bakmadan Geçme