LGS 2021 Kahramanmaraş'ta başarılı bir şekilde tamamlandı

Kahramanmaraş'ta 314 okul ve 1327 salonda gerçekleştirilen 2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, başarılı bir şekilde tamamlandı.

LGS 2021 Kahramanmaraş'ta başarılı bir şekilde tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 bin 88 öğretmenin görev aldığı sınavda öğrenciler, sınavlara kendi okullarında girdi. İki oturum halinde gerçekleşen sınav, maske, mesafe ve hijyen kuralları dahilinde gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, bazı sınav merkezlerini ziyaret etti. 

Yaşadığımız salgın süreci nedeniyle sınav merkezlerimizde özellikle dezenfektasyon ve genel temizlik ile ilgili tedbirlerin en üst seviyede gerçekleştirildiğini ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Yılmaz: “Bütün ilçelerimizde ve bütün okullarımızda bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdik. Çok şükür bir sorunla karşılaşmadık." dedi.

Sınav öncesi ve iki oturum arasındaki molada öğrenci ve sınav görevliler ile bir araya gelen Müdür Yılmaz, öğrencilerin sınav kaygısını azaltmaya yönelik sohbetler gerçekleştirdi.

Sınava sadece puan ile yerleştirme yapılan okullara yerleşmek isteyen 8.sınıf öğrencilerimizin girdiğinin altını çizen İl Millî Eğitim Müdürü Yılmaz: “Dolayısıyla bu sınava her öğrencimiz girmek zorunda değildi. Kendi mahallesindeki sınavsız yerleştirme yapılabilen okullara geçiş yapmak isteyen öğrencilerimiz, bu sınava girmedi. Zaten bu durumdaki yerleştirme için de bu sınav sonucunun bir katkısı yoktu. Sınavın başarılı bir şekilde sonlanması için il ve ilçelerimizdeki yönetici, öğretmen ve diğer görevlilerimizle büyük bir çaba gösterdik. Çok şükür sınavımızı tam anlamıyla başarılı bir şekilde sonlandırdık. Sınavda emeği olan il ve ilçelerimizdeki yönetici, öğretmen ve diğer görevlilerimize ve ayrıca sınav kurallarına riayet eden, hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sınava giren öğrencilerimizin ise hayırlı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum." İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme