Maritaş Denim Clay Dye ile denimde devrim gibi bir ilke imza attı

Maritaş Denim Clay Dye ile denimde devrim gibi bir ilke imza attı. Terra Koleksiyonundaki Clay Dye prosesinde renk çeşitliliğini ve renk stabilizasyonunu sağlamayı başardı.

2004 yılında üretime başlayan Maritaş Tekstil günümüzde Denim alanında geliştirdiği teknolojik yenilikler ve farklı denim üretim konseptleri ile Dünya tekstiline hizmet veriyor. Maritaş Denim Ar-Ge faaliyetleri kapsamında grup firması olan Temsan Makine ile birlikte Tübitak projesi olarak geliştirdiği yeni jenerasyon Slasher Boya Makinesi ile dikkatleri üzerinde topladı.

Yeni geliştirilen Slasher boya makinası, eski nesil 90-100 metrelik makinelere göre daha kompakt ve yaklaşık 50 metre hat uzunluğuyla tamamen özel prosesler için geliştirilmiş durumda. Boya prosesinde zamandan enerjiye işçilikten kullanılan malzemeye kadar birçok konuda tasarruf yapmayı sağlayan makine susuz boyama teknolojisi konusunda çığır açacak.

Dünya da ilk ve tek Clay Dye
 
Denim sektörünün deneyimli isimleri ile konusunda uzman tekstil mühendislerini bir arada toplayan Maritaş Denim büyük bir Ag-Ge bütçesi ile Dünyada ilk kez sürdürülebilir ve çevre dostu Clay Dye teknolojisi ile denim kumaş üretimini gerçekleştirdi. Terra koleksiyonu tamamen çevre dostu, sürdürülebilir olan kil boyama (Clay Dye) prosesi ile üretilmiştir. Günümüzde bu teknoloji için yatırım yapan birçok büyük ölçekli denim firması olmasına rağmen gerçekleştirilen üretim birkaç renk ile sınırlı kalmış ve geniş renk seçeneği ve renk stabilizasyonu sağlanamamıştı. Maritaş denim Terra Koleksiyonunda Clay Dye prosesinde renk çeşitliliğini ve renk stabilizasyonunu sağlamayı başarmış durumda. Denim sektöründe ses getiren ve büyük ilgi uyandıran Terra endüstriyel boyamayı ortadan kaldırarak sentetik boya, yapay kimyasal madde kullanımını bitirmiş. Bu proses ile üretimdeki yıkamada kimyasal arıtma işlemi olmadı için %70 den fazla su tasarrufu sağlamış, üretimde kullanılan suyun ise %100 ü tarımda kullanılır halde deşarj edilebilmiştir. Enerji tasarrufu da sağlayan üretim prosesi ile %42 enerji tasarruf elde edilebilmiştir.

Çözgü Boyalı ‘’Kenevir’’ Denim Kumaşlar

Maritaş denimin “2022/23 ‘’ koleksiyonunu tanıttığı  “Back to Green’’ lansman etkinliğinde koleksiyonun bir bölümünü oluşturan kenevir ipliklerle dokunan denim kumaşlar hazır giyim sektörünün ilgisini çekmeyi başardı. Kenevirden elyaf ve iplik üretim süreci sektörde bilinmekte. Maritaş Denim kendi geliştirdiği üretim prosesinde çözgü boyalı ilk kenevir koleksiyonunu sundu. Maritaş Denim yeni koleksiyonu ile Dünya çapında birçok markanın kumaş tedarikçisi durumuna geldi.

Maritaş Denim AW 2022/23 ‘’ Back to Green’’ ile Sahnede 

Doğru Kalite, Doğru Zaman, Doğru Maliyet Sloganı ile Dünya çapında müşterilerine hizmet veren Kahramanmaraş merkezli Maritaş Denim ‘’Back to Green’’ lansmanında  yeni koleksiyonunu tanıttı. Yerli ve yabancı birçok davetlinin hazır bulunduğu Back to Green etkinliği havaların ısınmaya başlaması ve doğanın yeniden canlanmasına gönderme yaparak ‘’Güneş içinizi ısıtmaya başlamışken yeşili ve maviyi kucaklamanın tam zamanı’’ cümlesi ile uygun bir konsept alanında gerçekleştirildi.

Maritaş Denim AW 2022/23 koleksiyonu 29-30 Haziran 2021’de Sheraton Ataköy’ün özenle hazırlanmış bahçesinde yerli ve yabancı moda ve hazır giyimcilerden tam not aldı. Güçlü bir araştırmacı ekiple birçok ünlü modacı ismin katkı sunduğu koleksiyonun odağında ‘’ Terra Denim’’ başlığı ile Clay Dye prosesi oldu. Doğadan ilham alan Terra Denim doğanın güzel renklerini doğal boyama ile hayata geçirilmesi vurgusunu taşıyor.
 

Bakmadan Geçme