Meydan projesi ile şehir mimarisi aslıyla buluşacak

Programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile şehirde devam eden projeleri inceleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 'Valilik bölgesinde başlatılan Şehir Meydanı projesiyle esnafların iç içe bulunduğu bedesten kültürünü yaşatmış olacağız. Kahramanmaraş şehir mimarisi en somut haliyle aslıyla buluşturulacak. Emeklerinden, çabalarından dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör'e şükranlarımı sunuyorum' ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile birlikte şehir genelinde devam eden çalışma alanlarına incelemelerde bulundu. Valilik Meydanında başlatılan Şehir Meydan Projesi yıkım alanıyla başlayan incelemelerin ardından Trabzon Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelindi. Program kapsamında Bahtiyar Yokuşu ile Sarayaltı - Kanlıdere projesi kapsamında restore edilecek Kadıoğlu Konağı’na da geçen heyette Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve Milletvekilleri İmran Kılıç ve Ahmet Özdemir, ilçe belediye başkanları ve AK Parti teşkilatın dayer aldı.

Ticaret merkezlerimiz aslına dönecek

Valilik Meydan Projesi yıkım sahasında açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Bu projeyle beraber eski şehir kültürümüzde var olan çarşı anlayışına geçiş yapmış olacağız.Yani AVM kültürünün yerini esnafların ve vatandaşların iç içe bulunduğu Bedesten kültürü alacak.Hemşehrilerimiz hem kültür sanat faaliyetlerine katılacaklar, hem alışverişlerini yapacaklar. Hem de Kahramanmaraş şehir mimarisi en somut haliyle aslıyla buluşturulacak. Şehir Meydan Projemizi çok önemsiyorum. Emeklerinden, çabalarından dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Hizmette yarış var

Ziyaret edilen bir sonraki adres, Arsan Kavşağı şantiye alanında da önemli müjdeler aktaran Ünal, “Büyükşehir Belediyemizin şehir genelinde sürdürdüğü çok önemli projeler var. Büyükşehir’imiz, Önsen Köprüsü ve Bağlantı Yolu’nun temelini atıyor. İnşallah Milli İrade Meydanı üzerine de çok önemli bir Gençlik Merkezi inşa edilecek. Yine Büyükşehir Belediyemiz Bahtiyar Yokuşu bölgesinde bulunan tariki konakları da restore edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e çalışmaları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme