Milletvekili Öçal: Edepli, temiz ve nezih bir dil kullanılması insani bir meseledir

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de devam eden bütçe görüşmelerinde söz aldı. Öçal, konuşmasında insan Hakları ve Eşitlik konusunda Devletin ve hükümetin hem Dünya'nın farklı kıtalarında hem de ülkemizde yapılan çalışmaları anlattı.

Değersizlikten başka bir şey üretmeyen modern acımazsızlık en öldürücü araçlarla asker, sivil, yaşlı ve çocuk demeden şehirlerin altını üstüne getiriyorlar diyen Milletvekili Öçal: "Kültür ve medeniyet varlıkları, umutları, özlemleri, aşkları ve beklentileriyle bütün bir insanlık katlediliyor. Gerek Milletvekili, gerek Grup Başkan Vekili, gerekse Genel Başkan düzeyinde, kadın, erkek, parti fark etmeden, gittikçe dozu artan, akıl ve ahlak yitiği hakaret, küfür, ima ve beden dilini şiddetle reddediyorum.

Edepli, temiz ve nezih bir dil kullanılması insani bir meseledir.

Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Ülkemiz demokratikleşme sürecini oldukça sancılı geçirmiştir. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda iktidara geldiğimizden bu yana önemli reformlar gerçekleştirdik.

Dünya vicdanı daha ne kadar susacak?

Değersizlikten başka bir şey üretmeyen modern acımasızlık, en öldürücü araçlarla asker, sivil, yaşlı ve çocuk demeden şehirlerin altını üstüne getiriyor. Bugün sadece Suriye'de kimyasal varil bombalarıyla, füzelerle katledilen insan sayısı milyonu geçti. Bu katliam kimin eseri? Bu devletler, mazlumları oyalamak, zalimleri cesaretlendirmekten başka ne yaptılar? Afganistan'da, Irak'ta, Mısır'da, Doğu Türkistan'da Yemen'de Filistin'de, Gazze' de, Belarus'ta benzer durumlar yaşanıyor. Dünya vicdanı daha ne kadar susacak?

Eşitliği ve özgürlüğü sadece sözleşmelerde ve kağıt üzerinde kalan Batı sınıfta kalmıştır! Dünyada hal böyleyken milli varlığımızın, irademizin ayaklar altına alındığı, yok sayıldığı bir durumda hiçbir değerin ve ideolojinin sahici anlamı olmaz. Ülkemizdeki yerli işbirlikçiler, maşalar, manda zihniyetliler, demokrasi dilenciliği yapanlar, dahası terörizmi geliştirdikleri hak ve özgürlük söylemleriyle perdeleyenler, efendilerinin beklentilerini karşılayamamış, yetersiz bakiye vermişlerdir! Hak arama adına sorumlu olduğu halka yalan söyleyenlerin hak aramaya da hakkı bulmaya da niyetleri de kudretleri de yoktur.

Liderimiz, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi: "Merhametini yitirmiş bir çağda bizlere adaletin temsilcisi, vicdanların sesi olma sorumluluğu düşüyor." İnsan Doğana, insan olana, insan kalana selam olsun.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme