Milletvekili Özdemir: 16 bin kişiye istihdam sağlanacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Avukat (Av.) Ahmet Özdemir, şehre yapılacak yeni yatırımlar hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Özdemir, konuşmasında Kahramanmaraş'ta bir işe başlıyoruz siz bunu yapamazsınız diyorlar yapıyoruz, bitiremezsiniz diyorlar, işte bitiriyoruz geç bitti diyorlar dedi.

İstiklal üniversitesine tahsis edilecek yer hakkında konuşan milletvekili Ahmet Özdemir şunları söyledi, “ Sütçü İmam Üniversitesinin Karacasu’daki kampüsünün İstiklal Üniversitesine tahsil edilmesine karar alındı. 500 dönüm kadar bir alan artık İstiklal Üniversitesinin yeni yerleşkesi olacak. Bundan sonraki araştırmalarını orada yapacaklar. Belki şöyle bir endişe olabilir, deprem kuşağında ve inşaat alanı ormandan dolayı düşük bir inşaat alanı olduğu düşünülebilir ama yapılacak binalarında ona göre daha düşük katlı binalar yapılarak orada bir gelişim alanı sağlanabilir diye düşünüyorum. 2011 yılında yapılmış bir deprem yönetmeliği vardı, bu deprem yönetmeliği 2018’de güncellendi. Bundan sonra bütün yapılar o deprem yönetmenliğine göre yapılacak. Yeni yapılacak Kadın doğum Hastanemizden de yeni deprem yönetmeliğine uygun hale getirilerek işe başlanılacak o nedenle sıkıntı olacağını düşünmüyorum.”

“Güzel yatırımlara imza atıyoruz”

Konuşmasında şehre kazandırılacak yeni hastane yatırımlarına da değinen Özdemir: “Yörük Selim Hastanesini biz büyütmek istiyorduk, onunla ilgili 2021 yılında Bakanımızda yatırım yapılmasına dair iki hafta önce yaptığımız görüşmede talimat verdi. Bizim orada arazi sıkıntımız vardı, 50 dönüm bir arazi bulduk o araziye yapılacak. Şimdi bakın Dulkadiroğlu bölgesinde Necip Fazıl Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, İstiklal Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Defterdarlık binası işte şehrin batı tarafında Onikişubat Belediyesi Tapu Müdürlüğü, Sütçü İmam Üniversitesi, Adliye binası şimdi ise şehrin orta noktasında Yörük Selim Hastanesi yapılacak. Kadın Doğum Hastanesinden boşalan yeri ya Diş Hastanesi yapacağız ya da diş hekimliği fakültesi.  Kahramanmaraş’ta bir işe başlıyoruz ya siz bunu yapamazsınız diyorlar yapıyoruz, bitiremezsiniz diyorlar, işte bitiriyoruz geç bitti diyorlar. Arsan  kavşağıyla ilgili müteahhittin işi yavaş yürütmesi ile ilgili sıkıntılarımız vardı, bazı alacaklarını alamadığı için işin ağır gittiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

“16 bin kişinin çalıştırılacağı bir alan oluşturacağız”

Yeni organize sanayi bölgesiyle birlikte 16 bin kişiye istihdam alanlarının açılacağını kaydeden Milletvekili Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü, “Sanayicilerimiz başka şehirlere gidiyor, organize sanayi bölgelerine gidiyorlar, biz gitmesinler istiyoruz. Gitmediklerinde burada yatırım yaptıklarında burada 16 bin kişi daha çalışacak. Yeni organize sanayi bölgesinde 16 bin kişinin çalıştırılacağı bir alan oluşturacağız. Büyükşehir Belediyemiz orada toplu konut yapacak, park yapacak, bahçe yapacak. Şimdi burada çalışan on altı bin kişinin oturacağı ucuz konut sahibi olacaklar. Dulkadiroğlu bölgemizde çok büyük bir organize sanayi bölgesi gelişmiş olacak. Gaziantep’ten birçok kişi gelip burada çalışacak, fabrika açacaklar. Özel idare binasını yıkacağız. Gerçekten orada yapılacak kentsel dönüşüm ve yeni kamu alanı içerisinde bütünlüğü bozacak bir yapı o daha düşük ve mimarisi Selçuklu mimarisine uygun 4-5 proje çalışıldı. Büyükşehir belediyemiz Çevre Şehircilik Bakanlığımıza sunum yaptılar, bize sunum yaptılar. Özel idare binası bu yapılara uygun değil o yüzden yıkılacak. Adliye birimlerinin hepsini bir yere toplamak için yetersiz gelen binamıza yeni ek bina yapacağız.”


 

Bakmadan Geçme