Milletvekili Özdemir'den Çöllolar kömür işletme sahası ile ilgili açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, Afşin - Elbistan Termik Santrali, Çöllolar kömür işletme sahası hakkında kamuoyu duyurusu yayımladı.

Milletvekili Özdemir, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada: “EÜAŞ Genel Müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre;

1- Çöllolar Bölgesindeki maden sahasında geçtiğimiz 22.11.2021 (Pazartesi günü itibari ile bir işletme müdürlüğü kurulmuştur.

2- Bu işletme müdürlüğü Türkiye Kömür İşletmelerine devredilmiştir.

3- Türkiye Kömür İşletmeleri bölgeyi işletmeye açmakla ilgili izin sürecini başlatmıştır. Yaklaşık 6 ay içinde olacağını tahmin ettiğimiz sürede bölgede işe başlanacaktır.

4- Cumhurbaşkanlığı’mızdan izin almak şartıyla işe başlanıldığı tarihte öncelik daha önce Türkiye’nin çeşitli yerlerinde EÜAŞ’a bağlı işletmelere tayin edilen personellerden talep toplanacak ve öncelikle talepte bulunanlar alınacaktır.

5- Talep, çalıştırılacak personeli karşıladığı durumda yine Cumhurbaşkanlığı’mızdan izin almak suretiyle personel istihdamı için yasal şartlar çerçevesinde ihale ya da ilana çıkılacaktır. Bölgede yaklaşık 1000 civarında yeni istihdam olması düşünülmektedir.

Afşin Elbistan Bölgemizde yeni bir istihdam alanı oluşturan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere; Enerci Bakanımız Fatih Dönmez ve EÜAŞ Genel Müdürümüz İzzet Alagöz’e teşekkürlerimizi sunarız.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme