'Milli Ağaçlandırma Günü' münasebetiyle Kahramanmaraş'ta fidanlar toprakla buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş'ta fidan dikim etkinliği düzenlendi. Seyrantepe Mahallesinde organize edilen fidan dikme etkinliğine Vali Ömer Faruk Coşkun da katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç yaptı. Ardından ise TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç konuşma yaparak, toprakla buluşturulan her bir fidanın Kahramanmaraş ve ülke açısından önemine vurgu yaptı.  

Vali Coşkun ise yaptığı konuşmada: “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle bugün ilimiz merkez ve çeşitli ilçelerimizde 53 bin adet fidanı toprakla buluşturacak olmanın heyecanını yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak, kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevlerden biridir.

Devlet olarak bizler de şehirlerimizin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Yemyeşil bir Kahramanmaraş arzu ediyoruz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yeşil bir Kahramanmaraş bırakma gayretindeyiz. Bundan dolayıdır ki, sadece ilimizde fidan dikim sezonunda toplam 5 milyon 402 bin adet fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle, Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle fidan dikme etkinliğimize katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koordine edilen ve her yıl 11 Kasım tarihinde “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” sloganıyla 81 ilde geleneksel hale getirilen fidan dikme etkinliğine Vali Coşkun’un yanı sıra TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ahmet Tunç, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 

Fidan dikme etkinliği Vali Coşkun, protokol üyeleri ve öğrencilerin fidanlarını toprakla buluşturmasının ardından sona erdi.
 

Bakmadan Geçme