Milli Eğitim İl Müdürü Yılmaz, il genelinde sürdürülen eğitim faaliyetlerini inceledi

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İl genelindeki okullarda 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerini değerlendirmek üzere Kahramanmaraş Anaokulu'nda öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığının 18 Haziran’da öğrencilerin dijital ortamda karnelerine ulaşması ve 21 Haziran–2 Temmuz arasında eğitim faaliyetlerine devam etmeleri kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda Kahramanmaraş genelindeki okullarda 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerini değerlendirmek üzere Kahramanmaraş Anaokulu'nda öğretmen ve öğrencileriyle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Yılmaz: “21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında ise okullarımızda sınav eksenli olmayan etkinliklerimiz yapıldı. Bu etkinlikler çerçevesinde Kahramanmaraş Anaokulumuzu ziyaret ettik. Çocuklarımız cıvıl cıvıl. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize sosyal, kültürel, sportif, müzikal etkinliklerle faydalı olmaya çalışıyorlar. Öğrencilerimizle birlikte öğretmenlerimiz de heyecanlı.” Dedi.

5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasından “Telafide Ben De Varım” eğitim faaliyetlerinin başlayacağını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Yılmaz: “Bu kapsamda bütün anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, hatta velilerimizle beraber bu programa gönüllülük esasına göre başlamış olacağız. Böylece hem öğrencilerimiz, hem öğretmenlerimiz ve hem de velilerimiz için bu yaz tatili programımız, salgının vermiş olduğu psikolojik, sosyolojik yıkıntılar ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olacak.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, bütün okullarda kayıtların devam ettiğini ve öğretmenlerin hazır olduğunu ifade ederek: “Velilerimizden ricamız, çocuklarımızın akademik, sosyal, duygusal, kültürel ve sportif olarak gelişimlerine destek olmak için bulundukları yerleşim yerlerindeki okullarımızla iletişim içerisinde olmalarıdır. Biz ilimizde bu süreçte öğrencilerimize en güzel şekilde verimli olmaya çalışacağız.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme