Narlı'da Ahşap Boyama Kursu öğrencileri sergi açtı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesine bağlı Narlı Mahallesinde Halk Eğitim Merkezi ve Narlı Cem Evi işbirliği ile öğrenciler tarafından düzenlenen Ahşap Boyama Sergisi açıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Pazarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Gökceren. “Son çeyrek asırda dünyamızda dijital anlamda çok büyük gelişmeler ve değişimler oldu. Bu gelişmeler günlük hayatımızdaki işlerimizi kolaylaştırsa da bizleri maalesef yalnızlaştırdı. Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle çok zor şartlar altında gerçekleştirdiğimiz Ahşap Boyama Kursumuzu bugün itibari ile başarı ile bitiren öğrencilerimizin yapmış oldukları ve bugün açılışını yapacağımız sergideki ürünlerin her birinde el emeği vardır. Katkısı olan herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.”  dedi

Programda konuşma yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt: “Güzel bir emek, güzel bir çalışma, 3 gün evvel de buradaydım eğer böyle bir açılış varsa ben de bir Pazarcık evladı olarak benim içinde Pazarcık Narlı arası bu havza kıymetlidir. Bizde arasına yalan söylemiyorum Genel Başkan torpili yapıyoruz buraya. Bugün de sayın kaymakamım da sayın belediye başkanım da katılırsa hem birliğin hem dostluğun hem de kardeşliğin simgesi olur. 

Bu coğrafya acılar, sıkıntılar yaşadı. Son yıllarda hem devlet kurumlarımızda hem de Alevi Kültür dernekleri şubeleri ile, herkesin gayretiyle herkesim emeği ile, ben değil biz olma yoluyla, tek değil çok olma yoluyla güzel işler yapıyoruz. 

Sanatta acı vardır, sanatta sevgi vardır

Sanat insan hayatında çok önemlidir. Sanatta acı vardır, sanatta sevgi vardır, sanatta hoşgörü vardır, sanat da en önemlisi emek vardır. Bugün burada emek verilmiş. Sevgili İlçe Halk eğitim Müdürümüzün de çok güzel emekleri var çalışmaları var. Herkesin emeklerine sağlık.” İfadelerine yer verdi.

Sergi açılışına Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt, Pazarcık Milli Eğitim Müdürü İlçe Mehmet Çilo, Pazarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Gökceren, Pazarcık Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Dağlı, Alevi Kültür Dernekleri Pazarcık Şube Başkanı Hasan Çözükce, Alevi Kültür Dernekleri Narlı Şube Başkanı Hüseyin Koç,  AKD Narlı Cem Evi Alevi Dedesi Üryan Vakkas Urul, Cumhuriyet Halk Partisi Pazarcık İlçe Başkanı Veysel Şevran, Milliyetçi Harekat Partisi Pazarcık İlçe Başkanı Yusuf Şahin ve davetliler katıldı. 

Haber: İsmail Koyuncu
 

Bakmadan Geçme