Rektör Yasım, 2022-20223 Akademik yılında ilk dersi Tıp Fakültesi öğrencilerine verdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, 2022-2023 Akademik Yılı ilk dersini tıp fakültesi öğrencilerine verdi.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi Kahverengi Salonda gerçekleştirilen ilk derste Rektör Yasım, Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine hitap etti.

Öğrencilere “KSÜ’ye hoş geldiniz.” diyen Rektör Yasım, “Büyük bir yarışın neticesinde iyi derecelerle üniversitemize geldiniz. Lisedeki çalışma ortamı bitti diye düşünmeyin. Burada daha çok çalışacaksınız.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin gerek derslerle ilgili gerekse barınmadan ulaşıma, sosyal faaliyetlerden fiziki imkanlara kadar üniversitemizle ilgili çeşitli sorularını da cevaplayan Rektör Yasım, öğrencilere hekimlik mesleğine dair birtakım tavsiyelerde bulundu. “Hekimlik artık sizin mesleğiniz. Ve bu meslek sadece okulla sınırlı bir meslek değil. Hayatınız boyunca öğrenmeye devam edeceksiniz. Ben de mezun olduktan bu yana hala devam ediyorum. Çünkü tıp çok hızlı değişiyor. Ama bu noktada binanın temelinin sağlam olması gerekir. İlk üç yıl bu binanın temelidir. Bazen çok zorlandığınız anlar olabilir. Ama çalışarak, gayret ederek üstesinden geleceksiniz.” dedi.

Tıp Fakültesi öğrencilerini iyi doktorlar olarak mezun etmek istediklerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yasım, “Temel önceliğimiz sizin iyi doktorlar olarak mezun olmanızdır. İlkeli, milletine saygılı ve işinin ehli doktorlar olarak mezun olmanız. Bu noktada biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz ama sizin de gayret etmeniz çok önemlidir.” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme