Sendika başkanı Arifoğlu: Hakkın ve haklının yeridir, Öz Sağlık İş Sendikası

Kamuda çalışan binlerce işçinin heyecanla beklediği Kamu Çerçeve Protokolü Sözleşmesi geçtiğimiz günlerde imzalandı. Sözleşmeyle ilgili konuşan Arifoğlu, İşçilerin yüzü gülmeye başladığını söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlık İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Murat Arifoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Kamuda çalışan binlerce işçi arkadaşımızın heyecanla beklediği Kamu Çerçeve Protokolü Sözleşmesinin Emek Camiasına hayırlı olmasını diler, Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Beklentilerimizi karşılayan bir Sözleşme oldu. Kamu Çerçeve Protokolü iki yılda bir İşçilere verilecek hakları belirleyen bir sözleşmedir. Bu sene ki sözleşmede ilk defa masada olan Hak-İş Konfederasyonu farkını hemen hissettirdi. Hatırlanacağı üzere 2019 da yapılan sözleşme özellikle Taşerondan Kadroya geçen İşçi Arkadaşlarımız için tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Ancak bu sözleşmede İşçilerin hamisi olan Hak -İş çalışan Arkadaşlarımızın taleplerini masada dile getirdi ve farkı hemen hissedildi.” Dedi.

Alınan haklarla ilgilide konuşan Arifoğlu: “Aylık brüt ücreti 4100 TL’nin altında olanların brüt ücreti 4100 TL’ye getirilecek, birçok arkadaşımızın brüt ücreti 3600 TL civarındaydı.500 TL seyyanen zamla 4100 TL’ye getirilecek ve üzerine de 2021 yılı ilk Altı ayı için % 12 zam, ikinci Altı ay için % 5 zam ve enflasyon farkı. 2022 yılı ilk Altı ayı için % 5 zam ve enflasyon farkı, ikinci Altı ayı içinse % 5 zam ve enflasyon farkı verilecek. Ayrıca; Sosyal yardım, Hizmet zammı, Kıdem zammı gibi birçok konuda farklar verilmiştir. Ayrıntıları üyelerimize ulaşarak anlatmaya çalışıyoruz. Kamu Çerçeve Sözleşmesinden sonra bizler için yeni bir süreç var. Kurumlar yetkili Sendikalarla Toplu İş Sözleşmesi için masaya oturacaklar ve ayrıntılar burada çözülecek.

Öz Sağlık İş Sendikası olarak Sağlık Bakanlığı ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığında yetkili sendikayız. Sağlık Bakanlığı ile sözleşme görüşmelerinin en kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz. İnşallah yapılacak sözleşmeyle üyelerimiz 1 Ocak 2021 den itibaren haklarını geriye dönük alacaklardır. Yapılacak sözleşme 1 Ocak 2021-31 Aralık 2022 tarihlerini kapsayacaktır. Acil çözüm bekleyen konuların çözümü için Sendikamız çalışmalarını yapmaktadır.

Aile Sosyal Hizmetler de ise 10’uncu aydan itibaren yeni sözleşme sürecimiz başlayacaktır. Sütçü İmam Üniversitesindeki Arkadaşlarımız için ise; KSÜ TÜHİS’e üye olmadığı için Kamu Çerçeve sözleşmesinden faydalanamıyorlar. Sayın Rektörümüzle ve İdarecilerimizle görüşüp Arkadaşlarımızın yararlanabileceği ek protokol talebimizi dile getireceğiz. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışıp henüz Sendikamıza üye olamayan Arkadaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Sendikamıza üyeliğini yapmalarını istiyoruz.

Türkiye genelinde yaklaşık 200 Bin, Kahramanmaraş’ta ise 3500 üyesi bulunan Sendikamız Genel Başkanımız Sayın Devlet SERT bey’in liderliğinde büyümeye devam etmektedir.7 senelik Sendika olmamıza rağmen 50 senelik Sendikaların yapamadığını fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Amacımız; Üyelerimize doğruları anlatarak haklarını savunmaktır. Sendikacılık ciddiyet ister, Emek ister. Emek ise sahada verilen çabadır, gayrettir. Sosyal medyadan klavye başında kopyala yapıştırla, emek yazmakla emek olmaz. Bizler üyelerimizin mutlu günlerinde, acı günlerinde ve zor zamanlarında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Emekçi Kardeşlerimize bize duydukları güven ve verdikleri destek için ayrı ayrı teşekkür ederiz. Emekçi Kardeşlerimiz kimin kendileri için çalıştığını, kimin ise sadece konuştuğunu gayet iyi biliyorlar. Hakkın ve Haklının yeri olan Öz Sağlık İş Sendikası olarak üyelerimizle ‘ Birlikte büyük bir Aileyiz ve Birlikte Güçlüyüz ‘ diyoruz.” İfadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme