Tabip Odasından kamuoyu açıklaması

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada aile sağlığı merkezlerine ve aşı yapılan diğer sağlık merkezlerine mümkün olduğunca az başvuru yapması tavsiyesinde bulundu.

Kahramanmaraş Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada: “15 Şubat pazartesi günü aile sağlığı merkezlerinde 5 dakikada bir aşı yapılması için sağlık bakanlığınca düzenleme yapılmıştır.

Aşı yapılan vatandaşlarımızın belli bir süre aşı yapılan merkezinde bekletilmesi tıbbi bir gerekliliktir. 

Aile sağlığı merkezlerinde Bebek -çocuk izlem, bebek aşıları, gebe takibi-izlem, okul aşıları ve poliklinik hizmetleride devam etmektedir. Bu durumda aile sağlığı merkezlerinde bir yığılma ihtimali çok yüksektir. Yarım saatte aşı yapılan bireyleri bekletmekte duruma eklenince ASM bekleme salonlarının kapasite aşımı kaçınılmaz bir gerçektir. ASM kriterleri içinde 20 M2 standart ve her aile hekimligi birim başına 5m2 olduğu varsayılınca durumun vehameti ortadadır.

Pandemide maske, temizlik ilkesi çok önemli olsa da sosyal mesafede virüsün yayılmasını engellemede çok etkili  bir yöntemdir. Yoğunluğu azaltma amacı ile vatandaşlarımızın aile sağlığı merkezlerine ve aşı yapılan diğer sağlık merkezlerine mümkün olduğunca az başvuru yapmasını tavsiye ederiz.

Ülkemizin pandemi ile mücadelesine katlı sağlamak bir vatandaşlık görevidir. Aşı çalışmalarına destek olalım.” İfadelerine yer verildi.

Haber: Osman Tuğrul Tuğ

Bakmadan Geçme