TBMM yerleşkesine bahçe satranç takımı

23 Nisan Çocuk ve Gençlik Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Meclis Halkla İlişkiler Binası girişine bahçe satranç takımı kuruldu.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kurulum sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle organizasyonlar düzenlediklerini söyledi.

Düzenlenen organizasyonun amacının gençlerde satranç sporuna karşı farkındalık uyandırmak olduğunu belirten Kumbuzoğlu, bu amaçla TBMM'de 7-8 ve 9-12 olmak üzere, iki ffarklı yaş kategorisinde 48'er sporcunun katılımıyla turnuvalar düzenlendiğini anımsattı.

Kumbuzoğlu, turnuvalarda başarı elde eden sporcular için ilerleyen günlerde final etabının başlayacağını ifade ederek, "Amacımız gençlerimizi TBMM ile buluşturmak ve milletvekillerimizle bir araya getirmektir. Bundan sonra da satranç etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Satrancın gençler için çok önemli bir spor olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, "Bu organizasyonu Meclis'e taşımak bizim için büyük onur ve şeref kaynağı oldu. Bu tür etkinlikleri Meclis'in her tarafına yaymak amacındayız. Şu an bahçe satranç takımının kurulduğu alanı günde 5 bin kişi kullanıyor. İnşallah burada gençler ve bütün vatandaşlarımızla bu organizasyon içeresinde hep birlikte yer alacağız. Bu organizasyonları kulislerde ve milletvekillerinin yoğun kullandığı alanlarda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Satrancın hayatımızın her noktasında yer alması gerektiğinin önemine değinen Kumbuzoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "TBMM Başkanımız Mustafa Şentop, bu etkinliğe çok özel ve ayrı bir önem vermektedir. Kendilerinin talimatları doğrultusunda, 23 Nisan şenlikleri kapsamında etkinliklerimizi en iyi şekilde bütün Türkiye'ye ve dünyaya yaymaya çalışacağız."

TBMM Genel Sekreteri Kumbuzoğlu, daha sonra Ayaz Bozdemir ile satranç oynadı. Ocak ayında başlayan satranç turnuvası, 7-8 ve 9-12 olmak üzere iki farklı yaş kategorisinde 48'er öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu çerçevede yarışmaların ilki 15-16 Ocak tarihlerinde 7-8 yaş kategorisinde 6 tur üzerinden gerçekleştirildi. TBMM Tören Salonu'nda yapılan turnuvaya 14 ilden 48 öğrenci katıldı. 

Turnuvaların ikincisi 9-12 yaş kategorisinde 19-20 Şubat tarihlerinde 6 tur üzerinden TBMM Tören Salonu'nda oynandı. Bu kategorideki turnuvaya da 18 ilden 48 öğrenci katıldı. Her kategoride oynanan müsabakalar sonunda en yüksek puanı alan 6 satranççının katılımıyla gerçekleştirilecek final maçları, 23 Nisan Haftasında 5 tur üzerinden oynanacak. Karşılaşmalar sonucunda ilk 3 dereceye girenler ödüllendirilecek.

Bakmadan Geçme