TEKNOFEST 2020'de dereceye giren öğrencilerden Yılmaz'a ziyaret

Gaziantep'te düzenlenen 'TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali' 2020 yarışmalarına Kahramanmaraş Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi, 2 proje ile katılmıştı.

Ziyaretle ilgili Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yarışmaya katılan projelerden biri "Yer Fıstığı Kabuğundan Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Dondurma Kornet Külahı Yapımı" projesi. Bu projede; atık bir malzemeden glutensiz un ve bu undan çölyak hastaları için dondurma külahı yapımı amaçlanmıştı. Kendi alanında TEKNOFEST 2020 Türkiye 5.'si olan proje Arif Emre Abacı ve Tuncay Barış Özşahin isimli öğrenciler tarafından yürütülmüş olup, projenin danışmalığını İlkay Akgürbüz ve Özlem Kahraman isimli öğretmenler yapmıştır. Bahsi geçen proje öncesinde de TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Biyoloji alanında Adana Bölge Birinciliği ve devamında Türkiye finallerine katılarak ulusal düzeyde Teşvik Ödülü almaya hak kazanmış bir projedir.

Yarışmaya katılan diğer proje ise "Topikal Flor Uygulamalarına Alternatif Balık Pulundan Diş Koruma Jeli" isimli projedir. Projede; balık pulundan elde edilen hidroksiapatit ve jelatinin nişastayla birleştirilerek flor uygulamasına alternatif, diş koruma jeli yapımı amaçlanmıştır. Berkay Çamlıyurt ve Emirhan Alliş isimli öğrencilerimizin yürüttüğü ve İlkay Akgürbüz isimli öğretmenlerin danışmanlığını yaptığı proje, TEKNOFEST 2020 yarışmalarında alanında Türkiye 10.'su olmuştur.

Kurumumuz öğretmenleri İlkay AKGÜRBÜZ ve Özlem KAHRAMAN'ın danışmanlığındaki TEKNOFEST takımları 489 projenin katıldığı yarışmada Biyoteknoloji İnovasyon kategorisinde üniversite takımlarını geride bırakarak 26 katılımcının içerisinden  5. lik ve 10. luk elde etmişlerdir. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemal YILMAZ tarafından dereceye giren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize makamında hediyeleri takdim edildi. Danışman öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.”
 

Bakmadan Geçme