TÜBİTAK Başkanı Mandal, 'Geçmişten Geleceğe Bilim Köprüsü' şenliğine katıldı

14 Ekim'de Kahramanmaraş'ta açılışı gerçekleştirilen 'Geçmişten Geleceğe Bilim Köprüsü' şenliğini ziyaret eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, stantları gezerek sertifika programına katıldı.

TÜBİTAK 4007 kapsamında bir AVM’de devam eden “Geçmişten Geleceğe Bilim Köprüsü” şenliğinin ikinci gününde ziyaretler devam ediyor. 20 farklı atölyede 54 etkileşimli etkinliğin bulunduğu şenliği TÜBİTAK Başkanı Mandal da ziyaret etti.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde TÜBİTAK, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve bir AVM iş birliği ile düzenlenen şenlikte öğrencilere bilimsel ve yaşamsal konularda çeşitli bilgiler verildi. Ayrıca şenliğimizdeki projelerin danışmanlıklarını yürüten öğretmenlere sertifikaları verildi.

Programa katılım sağlayan TÜBİTAK Başkanı Mandal, stantları birer birer gezerek hem öğrencilerle sohbet etti hem de projelerle ilgili bilgiler aldı.

TÜBİTAK Başkanı Mandal, projelerde yer alan gençlerin geleceğin mühendisleri, bilim adamları olacaklarına inandığını ifade etti.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise geçmişin tecrübesinin geleceğe gençlerin vasıtasıyla aktarılacağını söyledi.

Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür, Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, belediye olarak her zaman bu tür faaliyetlerin destekçisi olduklarını dile getirdi.

Şenlik 16 Ekim saat 17.00’de sona erecek.
 

Bakmadan Geçme