Tüketici Hakları konulu resim yarışmasının il birincisine ödül verildi

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında Ticaret Bakanlığının Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, bu konularda farkındalık oluşturmak, sanatsal çalışmalar ve kalıcı eser bırakmaya özendirmek amacıyla 'Tüketici Hakları' konulu tüm Türkiye'de resmi ve özel okullarda 'Ortaokullar Arası Resim ve Liseler Arası Karikatür' yarışmaları düzenlendi.

Ülke genelinden Bakanlığa ulaşan 1500 civarında resim, 500 civarında karikatür; jüri tarafından kalite, teknik, verdiği mesaj ve yarışma konusuyla ilgisi olup olmadığı, kopya veya alıntı olup olmadığı, öğretmen veya bu konularda yeteneği olan bir başkası tarafından esere müdahale edilip edilmediği gibi kriterler yönünden değerlendirildi ve dereceye giren eserler belirlendi. 

Yarışmalar kapsamında Türkiye Geneli dereceler dışında ayrıca jüri tarafından il bazlı değerlendirmede yapılarak, Resim ve Karikatür Yarışmalarında İl bazlı yapılan değerlendirme sonucunda yarışmalara eser gönderen illerden İl Birincisi olarak ödüle layık görülen eserler belirlendi.

Buna göre; Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tüketici Hakları” konulu ortaokullar arası resim yarışmasında Gazi Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Edanur Gözüaçık il birincisi oldu. 

Gazi ortaokulunda düzenlenen ödül törenine Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ile programa ev sahipliği yapan Gazi Ortaokulu Müdürü Mahmut Güven, okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Törende Birinci olan öğrenciye çeyrek altın, plaket ve çeşitli hediyeler ile katılım sertifikası takdim edildi.
 

Bakmadan Geçme