Türkoğlu Belediye Başkanı Okumuş: Halkımız, 15 Temmuz'da darbecilere karşı darbe yaptı

Türkoğlu Belediyesi ve Türkoğlu İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Kısa Şalvar Güreşleri Festivali gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Türkoğlu Belediyesi ve Türkoğlu İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Kısa Şalvar Güreşleri Festivali Kortej yürüyüşü ile başladı. 

Türkoğlu 23 Nisan Parkında düzenlenen Uluslararası Kısa Şalvar Güreşleri Festivali İstiklal marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

“Halkımız, 15 Temmuz’da darbecilere karşı darbe yaptı”

Türkoğlu Uluslararası Kısa Şalvar Güreşleri Festivalinde konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş: “Bugün 5 yıl önce 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti Devletine kastetmek isteyen hainlerin darbesine karşı darbe yapan bu halkın onurlu duruşunun 5’inci yılı. Bu yıl Türkoğlu Belediyesi ve Kaymakamlığımız olarak burada Uluslararası Güreş Organizasyonu yapıyoruz. Amacımız bu organizasyonlarla beraber Türkiye’nin 1946’dan beri kaderi olmuş, ortalama 10 yılda bir tekrarlanan darbeyi artık kız çocuklarımıza, gençliğimize bunları anlatarak bir daha yapılmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah o günleri artık Türkiye Cumhuriyeti, Türk halkı yaşamaz. Ftöcü hainlere Türk halkı sabahlara kadar direnerek, aylarca meydanları boş bırakmayarak darbe girişimine karşı adeta darbecilere darbe yapmıştır. Darbecilere karşı darbe yapan bu halkımızın önünde Türkoğlu Belediye Başkanı olarak eğiliyorum.” İfadelerini kullandı.

“Yaşasın Türk Milleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti”

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise: “Maalesef içimizde bulundurdukları hainler vesilesiyle de ülkemizde icra ettiler ama 15 Temmuz’da bu milletimiz, bu halk emperyalistlere ve onların yerli işbirlikçilerine ağa babalarına dur dedi. Türkiye geçilmez, mavi vatan geçilmez dedi. İnsanlığın son umudu Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçilmez dedi. Dolayısıyla bugün bu etkinlik kapsamında bir başka önemli hadise bu oyunları bozabilmek anlamında bizlerin birbirini sevmesi, sayması ve bu sevgiyi, saygıyı artırmamız, emperyalistlerin oyununu bu coğrafyada her zaman bozacaktır. Biz birbirimizi seveceğiz birbirimize güveneceğiz birbirimize saygı duyacağız ve bunu her geçen gün artıracağız. Onlarda emperyalistlerde onların yerli işbirlikçileri de bu gücün karşısında sürekli boyun eğecekler ben bu duygularla hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Yaşasın Türk Milleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkoğlu Uluslararası Kısa Şalvar Güreşleri Festivaline katılan güreşçiler er meydanında kıyasıya yarıştı.

Bakmadan Geçme