Vakkasoğlu: Yüreklerde Akif, dillerde hürriyet söyleşisi gerçekleştirdi

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 'Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet' konulu söyleşi, Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Söyleşiye İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun Kahramanmaraş topraklarının bereketi ve Kahramanmaraş’ın ruhuyla beslendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman: “Bu ruhu İstanbul’da taçlandırarak İstiklal Marşı şairimizi bilinmeyen yönleriyle anlatmak üzere tekrar doğduğu topraklara gelmiştir. İstiklal Marşı şairimizi en güzel şekliyle birinci ağızdan dinlemek, bizim için bir güzellik olacak.” dedi.

İl Müdürü Kahraman: “Geçmişimizin zorluklarını bilirsek, bugünün nimetlerinin kıymetini biliriz. Kurtuluş Savaşı’nı, o zor zamanları en güzel şekliyle o günleri bize aktaran millî ve onurlu bir şairimiz olan, kendisine haklı olarak verilen bir ödülü bile almaktan hicap eden Mehmet Akif, o günleri bizlere aktarıyor. Bugünün gençleri olarak bizler de onu çeşitli yönleriyle bilmek, örnek almak gibi bir sorumluluğun altındayız. Hem öğretmen hem de bir Kahramanmaraşlı olarak bunu bize en güzel şekliyle anlatacak olan Vehbi Hocamızdan en güzel şekilde istifade etmeye çalışacağınıza inanıyorum. Bu vesilelerle hocamıza ‘hoş geldiniz’ der, hepinizi saygıyla selamlarım.” ifadelerini kullandı.

Ardından söyleşini gerçekleştirmek üzere mikrofon başına geçen Vehbi Vakkasoğlu, söyleşiye katılanların söyleşi sonunda çok daha sevgi dolu, çok daha geleceğe umutla bakan bir gönülle buradan ayrılmalarını ümit ettiğini ifade ederek söyleşisini gerçekleştirdi.
 

Bakmadan Geçme