Valilikten Kahramanmaraş için sağanak yağış uyarısı

Valilikten yapılan duyuruda Kahramanmaraş'ın da içinde bulunduğu Doğu Akdeniz bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirtildi. Duyuruda vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.

Doğu Akdeniz’de beklenen kuvvetli ve şiddetli yağışlara dikkat edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada: “Doğu Akdeniz’de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, 09.01.2022 Pazar günü akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş ve Osmaniye çevresinde genellikle kuvvetli ve çok kuvvetli, Adana çevreleri, Mersin’in doğusu ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Yağışların 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. 

Belirtilen tarihte rüzgarında etkisini arttırarak bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 

Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” Dendi.
 

Bakmadan Geçme