Yardımcıoğlu: 28 Şubat sürecinde adam gibi dik durmuş bir hareketiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada 'Biz dün olduğu gibi bugünde namlusunu milletine çevirmiş tankları alkışlamadık, alkışlamayacağız. Namlusunu milletine çevirmiş tanklara selam durmadık durmayacağız. Bunu bizim milletimiz açık ve net bir şekilde bilmelidir.' Dedi.

Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu konuşmasında: “Biz 28 Şubat sürecinde adam gibi dik durmuş, adam gibi durmayı başarmış hareketiz. Allah gani gani rahmet eylesin Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir sözünü buradan hatırlatmak istiyorum. Müslüman Türk Ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) biz o askerlerimize Muhammed kelimesini kullanmamak için kısaltılmış hali olan mehemmed ya da Mehmet kelimesini kullanan bir milletiz. TSK’ne peygamber ocağı diyen bir milletiz. Peygamber ocağı gördüğümüz ordunun Peygamber ocağı gibi davranması lazım. Muvazzaflarının da Peygamber ocağına yaraşır bir şekilde milletin kendine baktığı şekilde, gördüğü şekilde davranması lazım. 

28 Şubat sürecinde insanlar kaçacak delik arıyorlarken, saklanacak yer arıyorlarken bizim Şehit liderimiz Muhsin bey demişti ki; “Namlusunu milletine çevirmiş tankları alkışlayamam, namlusunu milletine çevirmiş tanklara selam duramam.” Demişti. Biz bugün o hareketin temsilcileriyiz. Dün sayın genel başkanımız Mustafa Destici Bey değişik kanallarda da aynı şeyi söyledi. Biz dün Muhsin Başkanın söylediği gibi, gerçekten dün Mustafa Başkanın söylediği gibi bugünde bu kardeşinizin de söyleyecek olduğu gibi biz dün olduğu gibi bugünde namlusunu milletine çevirmiş tankları alkışlamadık, alkışlamayacağız. Namlusunu milletine çevirmiş tanklara selam durmadık durmayacağız. Bunu bizim milletimiz açık ve net bir şekilde bilmelidir.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme