İbrahim Baykut

Başarmak istiyorsak 'birlikte hareket' etmeliyiz

İbrahim Baykut

Eleştirmek kolay. Yorum yapmak, olmayanı olmuş gibi göstermek kolay. Ama birlikte hareket etmek zordur. Başarmak için çalışmak, alın teri akıtmak, zaman harcamak zordur. 

Herkesin malumu geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikasının açılışı gerçekleştirildi. Bu açılış için Kahramanmaraş’tan Aydın’a 160 kişilik bir heyet götürüldü. Bu heyetin içerisinde iş dünyasından, Kahramanmaraş siyasetçilerinden, STK temsilcilerinden ve medya temsilcilerinden isimler vardı. Ve bu uçakta bende vardım. Açılış sonrası bazen tam zamanı dediğimiz anlardan birini yaşadı bu uçakta yolculuk edenler.

Aslında bu yazıyı daha sonra yazmak isterdim ama sıcağı sıcağına gündemde tutmak daha doğruydu sanırım. Kahramanmaraş’ın iki yiğit evladının Türkiye’ye kazandırdığı devasa tesisin açılışına gölge düşüren olaydı aslında Kahramanmaraş Havaalanı.

Yıllardır konuşulur bu havaalanı. Efendim pist kısa, yok petrol var, aydınlatması eksik, GPS bağlantı sitemi yok gibi bir sürü konu konuşuldu. Ama sadece konuşmakla kaldı. Mücadeleler bireysel verildi. Bir süre sonra da bu mücadeleden vazgeçildi. 

Peki, şimdi ne olacak? Kimler taşın altına elini koyacak sorusunun bir kenara bırakıp artık birlikte hareket etmenin vakti geldi.

Siyasetçiler başta olmak üzere, Kahramanmaraş Ticaret Odası (KMTSO), Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş İş İnsanları Derneği (KASİAD), Tüm Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD), İş İnsanlarımız, STK temsilcilerimiz, Belediye Başkanlıkları, yerel ve ulusalda yayın yapan medya temsilcileri bir araya gelerek eleştirmeden, sen bunu dedin, sen bunu yaptın demeden ortak sorunlarda birlikte hareket etme bilinciyle her kesim elini taşın altına koymalı.

Uçağın havada 5 tur atması söz konusu olmadığı halde suni gündem oluşturmak, her fırsatta AK Parti iktidarını eleştirmek, yapılması gerekeni savunmak yerine sadece eleştirmekten vaz geçip sorumluluk almak artık şart oldu. İnanın çözüm sunmadan sadece eleştirmek artık vatandaş tarafından kabul edilmiyor. Yapılana neden yaptın demektense şöyle yapsan çok daha iyi olurdu demektir doğru olan. 

391 personelin görev aldığı Kahramanmaraş Havalimanı, 2020 yılında son güncel verilere göre 10’u yurt dışı olmak üzere toplamda 1.877 uçak seferi gerçekleşti. Yine 2020 verilerine göre pandemiye rağmen 141 bin 471 yolcu uçakla seyahat etti. 2019’da bu rakam 266 bin 480, 2018’de ise 334 bin olarak gerçekleşti.

Yolcu sayısı her geçen gün artan Kahramanmaraş Havalimanı için birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Sorun birlikte hareket edilerek çözülmeli. 
 

Yazarın Diğer Yazıları