İbrahim Baykut

Çağlayancerit'te 'Siyaset Kazanı' Kaynamaya Başladı!

İbrahim Baykut

Yerel seçimler yaklaşıyor, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da siyasetin kazanı kaynamaya başladı. Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin ittifak sinyalini vermesi yerelde kafaları karıştırsa da birçok isim belediye başkan aday adayı olacağını dillendiriyor. Mart 2019 sonlarına doğru yapılacak yerel seçimlerde kırsalda da kıran kırana geçeceği aşikâr. Bu yazımda ilk olarak doğduğum ilçe Çağlayancerit'ten başlayacağım.

Göreve geldiği günden bu güne birçok projeyi başarıyla gerçekleştiren ve ilçe halkının takdirini kazanan mevcut başkan Üzeyir Kızılseki listede ilk sırada yer alıyor. AK Parti listelerinden 2014 seçimlerinde aday gösterilen ve büyük bir oy farkıyla başkan olan Üzeyir Kızılseki 2019 yerel seçimlerinde de en iddialı adayların başında geliyor.

Üzeyir Kızılseki'yi tanıyacak olursak: 1974 Çağlayancerit-Kahramanmaraş doğdu. İlköğrenimini Çağlayancerit’te, Liseyi Kahramanmaraş sütçü imam lisesin de tamamladı.1993 yılında Fırat üniversitesi veterinerlik fakültesine girdi.  1998 yılın da bu üniversiteden veteriner hekim olarak mezun oldu. Eğridir dağ komando okulunda veterinerlik şube müdürü ve muayene komisyon üyesi olarak askerlik görevini yaptı.

2001 yılından bu yana kendi ilçesinde serbest veteriner hekim olarak çalıştı. 2004 ve 2009 yılarında yapılan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’den Çağlayancerit İlçe Belediye Başkan aday adayı oldu.

4 yıl Çağlayancerit Spor Kulübü Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2011 yılından beri AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesi ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

30 Mart 2014 günü AK Parti Adayı olarak katıldığı Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, Milletin teveccühü ile Çağlayancerit Belediye Başkanı seçildi.

Orta düzey de İngilizce bilen Kızılseki, Evli ve iki çocuk babası.

18 yıldır Çağlayancerit'te görev yapan ve yaptıklarıyla halk tarafından sevilen Mehmet Zahid Aydemir ise iddialı adaylardan bir tanesi. Eğitim camiasının tecrübeli isimlerinden olan Aydemir, AK Parti listelerinden aday adayı olacak isimlerin başında geliyor.

Mehmet Zahid Aydemir'i tanıyacak olursak: 1978 yılında Kahramanmaraş ili Çağlayancerit İlçesinde doğdu. İlk ve Orta Okulu Çağlayancerit’te, Liseyi Kahramanmaraş İbrahim Çalık Lisesinde bitirdi. 1996 yılında 100. Yıl Üniversitesi Matematik Bölümünü kazandı. 2 yıl burada okuduktan sonra Harran Üniversitesine geçiş yaptı. 2000 yılında Matematikçi unvanı ile bu üniversiteden mezun oldu. 25/09/2000 tarihinde Çağlayancerit Lisesine Matematik Öğretmeni olarak atandı. 13 yıl Çağlayancerit Lisesinde öğretmen ve idarecilik yaptıktan sonra Ekim 2014´te Çağlayancerit Halk Eğitim Merkezine Müdür olarak atandı.

Halen bu görevi devam ettirmekte olan Aydemir, Evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti'den aday adaylığını açıklayacak bir diğer isim ise yıllardır Çağlayancerit’te Nüfus İlçe Müdürlüğü yapan Mehmet Kekil olacak. Özellikle bozlar kırsalında etkili olduğu bilinen Mehmet Kekil'in karar verecek yöneticileri zorlayacak isimlerden birisi.

Mehmet Kekil'i tanıyacak olursak: 1960 Yılında Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde doğdu. İlköğretimini Çağlayancerit’te tamamlayan Kekil, Lise öğrenimini Kahramanmaraş Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Mehmet Kekil, halen Çağlayancerit İlçesi Nüfus Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Bir diğer iddialı isim ise Yunus Şahan. AK Parti Kahramanmaraş İl Yönetiminde görev alan ve Orman Mühendisi Şahan, ilçede zaman zaman nabız yoklayarak aday adaylığını açıklaması beklenen isimlerden biri.

Yunus Şahan'ı biraz tanıyalım: 1975 Yılında Çağlayancerit İlçesinde doğdu. İlköğretimi doğduğu ilçede tamamlayan Şahan, 1994 yılında Kahramanmaraş İbrahim Çalık Lisesinden mezun oldu. 2000 Yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinden mezun olan Şahan, 2003 yılından bu güne kendi işletmesinde çalışmaktadır.

AK Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu üyesi olan Şahan, Pakize Şahan ile evlidir.

AK Parti'nin içinden gelen ve birçok görevde yer alan Dulkadiroğlu Belediyesinin başarılı isimlerinden Nihat Zorgün ise Çağlayancerit Belediyesi'ne aday adaylığını açıklayacak isimlerden biri.

Nihat Zorgün Kimdir? İlköğretimini Çağlayancerit İlçesinde tamamlayan Zorgün, liseyi Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yesevi’de bitirdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Zorgün, AK Parti Kahramanmaraş Bölgesinde çeşitli görevler alarak partiye hizmet etti. Evli ve 1 çocuk babası olan Zorgün, Almanca, İngilizce, Rusya ve Arapça dillerini bilmektedir.

2 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan Küçük Mehmet Yıldızlı ise yeniden aday adayı olmaya hazırlanıyor. Şansı ne kadar bilinmez ama iddialı isimlerin başında geliyor.

Yerelde parti kadar adayın kim olduğu da çok önemli. AK Parti güçlü olduğu yerlerde kimi zaman gösterdiği adaylar yüzünden başkanlıklar kaybetmiş hatta geçtiğimiz günlerde yapılan genel seçimlerde bazı bölgelerde büyük oy kayıpları yaşamıştı.

Kahramanmaraş'ta ise 74'ten 58'e gerilemiş bu durum birçok isim değişeceği ihtimalini öne çıkarmıştı. Genel seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında üstüne basa basa vurgulanan "halk nezdinde karşılığı olan isimlerle yola devam edeceğiz" söylemleri hem mevcut adayların sosyal paylaşım sayfalarını hem de adayların paylaşımlarındaki değişiklik dikkatlerden kaçmıyor.

Çağlayancerit'te kim aday gösterilir şimdilik tahmin etmesi çok zor görünüyor. AK Parti aday portföyünü kısmen de olsa belirlemiş olsa da Çağlayancerit için net bir şey söylemek doğru olmaz. Aday olacak isimlerin vaatleri ve verdikleri vaatlerin inandırıcılığı halk tarafından ismin bilinirliği ve teşkilatla çalışabilirliği önemli etkenlerin başında yer alacak.

Çağlayancerit için izlemlerim böyle. Sonuçları hep birlikte önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere, esenlikle kalın...

Yazarın Diğer Yazıları