İbrahim Baykut

Kaçıncı sıradayız?

İbrahim Baykut

Son birkaç gündür en çok tartışılan konuların başında geliyor. Kahramanmaraş olarak kaçıncı sıradayız? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ve hem siyasilerin hem de vatandaşlılar arasında tartışmalara sebep olan LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sonuçlarına göre Kahramanmaraş, Türkiye genelinde kaçıncı sırada?

 

Kahramanmaraş Gazetesi imtiyaz sahiplerinden Niyazi Kara ağabeyim Kahramanmaraş LGS’de Türkiye genelinde 64. Sıradayız başlığıyla gündeme getirmişti ilk olarak. Hemen akabinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Atom Karınca lakaplı Sayın Ali Öztunç, TBMM meclis kürsüsünden açıklamıştı. Ama Sayın Öztunç’un konuşmasını AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal hanımefendi düzeltme yaparak - 15. Sıradayız - demişti.

 

Olayı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Öçal hanımefendi twitter hesabından yaptığı paylaşımda: “Bazı yanlı haber sitelerinde ve sosyal medyada 2018-2019 LGS sonuçlarına göre Kahramanmaraş’ımızın Türkiye sıralamasında 35’den 64. sıraya düştüğü iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızdan aldığımız resmî verilere göre bu yıl yüzde yirmilik dilimde yer alan öğrenci sayısına göre 15. sıradayız. Yani Kahramanmaraş’ımız 64. sıraya düşmemiş, 15. sıraya gelerek yükselmiştir. Ayrıca 15 öğrencimiz de Türkiye birincisi olarak bizleri gururlandırmıştır. Amacımız bütün eksikliklerimizi tamamlayarak her sene daha iyiye ulaşıp eğitimde ilk üç sıraya gelebilmektir. Çözüm üretmeyip, iftiralarla kendi şehrini küçük düşürmeye çalışan bu pespaye siyaset anlayışını kınıyorum. Yalan haber ile algı oluşturmaya çalışanlar asla ve asla başarılı olamayacaktır. Gençlerimizin ve Milli Eğitim camiamızın başarısını tebrik ediyor, daha nice başarılara hep birlikte ulaşacağımıza inanıyorum” demişti.

 

Dün Kahramanmaraş Basını ile bir araya gelen Atom Karınca, gerçek rakamları kamuoyu ile paylaştı. Öztunç açıklamasında: “Kahramanmaraş’ta sınava giren öğrencilerin 20’lik dilimi temel alındığında evet 15. Sıradayız ama Kahramanmaraş’ta sınava giren öğrencilerin tamamı temel alındığında 64. Sıradayız. Kelime oyunları yaparak insanları kandırmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

 

Değerli hocam Tarihçi Yazar Mehmet Işık ise konuyu farklı pencereden ele aldı. Işık Sosyal medya hesabında –LGS- başlığıyla yaptığı paylaşımda: “Şehrimizdeki eğitim ile ilgili tüm SENDİKA yetkililerinin veya temsilcilerinin Kahramanmaraş'ın LGS'de Türkiye'de 65. sırada oluşuyla ilgili bir açıklamaları oldu mu acaba?

 

Mesela:

 

-İvedilikle üyeleriyle toplanıp arkadaşlar haklarımız baki lakin bu şehrin çocuklarına karşı mesulüz! Çalışmayanlarımızı uyaracağız, bu ayıp bize yeter!

 

-Ulucami önünde farklı sendika başkanları bir araya gelip "Ey Kahramanmaraş halkı basın önünde size söz veriyoruz, tüm olumsuzluklara, fikri ayrılıklarımıza rağmen bu şehrin eğitimini ayağa kaldıracağız!

 

-Söz veriyoruz bundan sonra şehrimizin vekillerine kötü sonuçları izah zorlayacak açıklama yaptırtmaya mecbur duruma düşürmeyeceğiz. Yaptığımız ulusal ve uluslararası projelerle, alacağımız birinciliklerden dolayı gurur duyacakları teşekkür açıklamaları yaptıracağız.

 

-Kaygımız milletimizin, şehrimizin geleceği çocuklarımız olacak!

 

Not: Her türlü olumsuzluğa rağmen ( Kalabalık sınıflar, kadro eksiği, kaynak eksiği vs) özveriyle çalışan sendikalı sendikasız öğretmen arkadaşlarımız istisna! Ülkemizin ve şehrimizin geleceği çocuklarımız için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

 

LGS gerçeğini Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bir an önce açıklaması ve kamuoyunu aydınlatması elzem bir hal almıştır. Kahramanmaraş LGS sınav sonuçlarına göre kaçıncı sıradadır?

 

Sabrınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

 

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları