İbrahim Baykut

Kahramanmaraş'ta Siyaset Derinden İlerliyor!

İbrahim Baykut

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı kimin olacağı belirsizliğini koruyor. Çevre illerde adaylar belirlendi ama Kahramanmaraş'ta hala bir ilerleme yok. Siyasi çekişmelerden midir bilinmez ama ilçelerde adaylığını açıklayacak isimlerde dört gözle bu kararı bekliyor. Kahramanmaraş'ın Büyükşehir statüsüne yükselmesi ile birlikte belediye başkanı seçilen Fatih Mehmet Erkoç, son 3 yılda tamamladığı ve devam eden projeleri ile birçok kesimin takdirini kazandı.

Erkoç, göreve devam edip yarım kalan projelerini tamamlamak ve Kahramanmaraş’ın bölgenin lokomotifi olması için çalışıyor. Aslında Başkan Erkoç, talihsiz bir dönem yaşadı. Nasıl mı? Kahramanmaraş Büyükşehir statüsüne yükseldi. Yeni bir düzen, yeni bir yapılanma gerekiyordu. Bu tam iki yılına mal oldu ama sonunda başardı. Tam çalışmalar başlamışken tarihe kara harflerle yazılan 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadı. Başkan Erkoç başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, hızlı toparlandı ve Yedikuyular Kayak Merkezini, Şekerdere Alt geçitleri gibi büyük hizmetleri tamamlayarak halkın hizmetine girdirdi. Seçim sürecinde verdiği sözleri bir bir yerine getiren Başkan Erkoç, son dönemlerde de ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhranın sıkıntılarını yaşadı. Türkiye 2023 hedefleri kapsamında çalışmalarını sürdürürken Kahramanmaraş'ta neler olacağı merakla bekleniyor. Kırsal alanlarda yapılan yatırımlarla en güçlü adaylardan biri olan Fatih Mehmet Erkoç'un karşısında ismi geçen adaylar resmi olarak olmasa da söylentiler güçlü rakipleri olduğunu gösteriyor.

Bunların en başında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı tarafından yeni göreve atanan Hayrettin Güngör geliyor. Belediyeler Birliği Genel Sekreterlik görevini başarıyla yerine getiren Güngör'ün yeni göreve tevdi edilmesi kamuoyunda bilinirliğini arttırmak amacıyla yapıldığı Kahramanmaraş’ta konuşulan konuların başında geliyor. Güngör, resmi olarak bir açıklama yapmasa da adaylık için ismi çok konuşulan isimlerden biri.

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Büyükşehir Belediyesi için adı sıkça zikredilen isimlerden biri.

Adaylıkları konuşulan isimlerin Kahramanmaraş için hayırlı olanın olmasını diliyorum.

Sağlıcakla kalın…

Yazarın Diğer Yazıları