İbrahim Baykut

Kur Artışlarını Fırsata Çevirenler Neredesiniz?

İbrahim Baykut

Türkiye olarak, Türk Milleti olarak zor bir süreç geçirdiğimiz aşikar. Amerika Birleşik Devletlerinin uyguladığı ambargolar, Rahip Brunson olayı ile Türkiye ekonomisini çökertmeye çalışan dış güçlerin Dolar üzerindeki oyunları bozuldu. Kur artışlarını fırsata çeviren ve kendi lehine kullanan ciğeri beş para etmez fırsatçılar neredesiniz?

1 Doların 7 TL’yi bulduğu günlerde yerli üretim ürünlerine bile zam yapan, vatandaşların alım gücünü zorlayan, ekonomik buhran yaratmaya çalışanlar, neredesiniz? Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimini başarı ile atlatan Türkiye, ekonomik darboğazı da atlatmayı başaracağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her gün daha da gerileyen Dolar karşısında sessiz kalan fırsatçılaradır sözüm. Yaptığınız zamları geri alacak mısınız yoksa bu milletin ahını almaya devam mı edeceksiniz?

1.600 TL ile geçimini sağlayamaya çalışan fedakâr emekçiler yemeğini kısarak, ihtiyaçlarını erteleyerek aman ülkeme zarara gelmesin düşüncesindeyken bazı fırsatçılar durumu kendi lehine çevirerek ben kazanayım da isterse ülke batsın peşine düştü. Elbette devletimiz bu kişileri tespit etmiştir. En kısa zamanda da gereğini yapacağından şüphemiz yok.

Enflasyonla top yekûn mücadele kampanyası başlatarak ekonomiye can suyu katan ve buna öncülük eden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve üyelerine, aynı zamanda elini taşın altına koyan tüm esnaflarımıza teşekkürü bir borç bildiğimizin de altını çizmek istiyorum.

6 Ekim – 6 Kasım yarasında yaklaşık 1 TL değer kaybeden dolar, önümüzdeki günlerde de düşüşünü sürdürecek. Bu ülkeyi sağcı solcu diye ayrıştıranlar, bu ülkenin evladını yine bu ülkenin evladına vurduranlar ekonomi ile bu ülkeyi çökertemezsiniz neden mi? Çünkü bu ülke Çanakkale’de bunu ispatladı.

1915 Çanakkale Savaşında Askerlerimizin yemek listesi: 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük, 1915 yılı.

15 Haziran Sabah: Üzüm hoşafı. Öğlen: Yok. Akşam:  Yağlı buğday çorbası ve ekmek.

26 Haziran Sabah: Yok. Öğlen: Yok. Akşam:  Üzüm hoşafı, ekmek.

18 Temmuz Sabah: Üzüm hoşafı. Öğlen: Yok. Akşam: Yarım tayın ekmek.

21 Temmuz Sabah: Yarım ekmek. Öğlen: Yok. Akşam: Şekersiz üzüm hoşafı, ekmek YOK

Esen kalın…

Yazarın Diğer Yazıları