İbrahim Baykut

Pazarcık'ta Siyaset Zor Olacak!

İbrahim Baykut

Pazarcık’ta siyaset yapmak zor. Neden mi? Coğrafi konumu ve etnik yapısı ile farklı kültürlerden insanların yaşam yeri olduğu için zor. AK Parti Yakup Hamdi Bozdağ ile yola devam edecek mi? Kamil Dalkara CHP’den aday gösterilecek mi? MHP Pazarcık’ta nasıl bir yol izleyecek? HDP belediye başkan adayı çıkartacak mı? Bu soruların cevabını ilerleyen günlerde hep birlikte öğreneceğiz ama gelin isterseniz iki güçlü rakip üzerinde yoğunlaşalım. Pazarcık mevcut Belediye Başkanı AK Partili Yakup Hamdi Bozdağ ve CHP’nin güçlü isimlerinden Kamil Dalkara.

Geçtiğimiz günlerde CHP Pazarcık İlçe binasına gelerek toplanan yoğun kalabalıkla aday adaylığını açıklayan Kamil Dalkara, AK Parti karşısında büyük bir cephe açarak siyasete yeniden adım attı.

2014 yerel seçimlerinde çok az bir oy farkıyla Pazarcık Belediye Başkanlığını kazanarak CHP'den devralan Yakup Hamdi Bozdağ, AK Parti belediyeciliğini en iyi şekilde yürütmeye devam ediyor.

Öncelikle Yakup Hamdi Bozdoğ'ı sizlere tanıtmak istiyorum. 1966 yılında Pazarcık 'da doğan Bozdağ, ilköğretim ve liseyi Pazarcık’ta tamamladı. Üniversiteden Gazi üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünden mezun oldu. 19, 20 ve 21. Dönemlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde danışmanlık yapan Bozdağ, 1996 Refahyol Hükümeti döneminde Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine atandı. 

2001/2004 yılı Güreş Federasyonu Eğitim Bilim Koordinasyon Kuruluş üyesi, 2004/2006 Çim Hokey Federasyon Eğitim Bilim Koordinasyon Kuruluş üyeliği ve şuanda ise Oryantiring Federasyonu Eğitimim ve Bilim Kordinasyon kurulu üyeliğine devam etmektedir.

2004/2008 yılları arasında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Protokol şube müdürlüğünde ve tertip komitelerinde görev yapan Bozdağ, 2014 yerel seçimlerinde Keçiören Rauf Denktaş Anadolu Lisesinde öğretmenlik görevinden istifa ederek, Pazarcık ilçesinde AK Partiden Aday olmuş ve halkın tercihi ile Belediye Başkanı seçilmişti. Belediye Başkanlık görevini sürdüren Bozdağ evli ve iki çocuk babasıdır.

Tüm Pazarcık'ın gönlünde taht kurmuş Yakup Hamdi Bozdağ yeniden aday gösterilir mi bilinmez ama aday gösterilmezse yerine gelebilecek isimleri Pazarcık halkı nasıl karşılar, yeni isimler beklenen oy potansiyelini karşılayabilecek mi? Bunları önümüzdeki günlerde hep birlikte öğreneceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi kanadında 2009-2014 döneminde Pazarcık Belediye başkanlığı yapmış ve 7'den 70'e her kesin gönlünü kazanmış Kamil Dalkara Pazarcık'ta siyaseti bir hayli zorlayacak gibi görünüyor.

Peki, Kamil Dalkara kimdir?

1964 Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde doğdu. Orta öğretimini Kahramanmaraş Gazi Ortaokulu’nda, lise öğretimini Pazarcık Lisesi’nde tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünde okul hayatına devam etti. 1987 yılında İzmir’ in Göztepe Spor Kulübünde profesyonel futbol hayatına başladı.

1993 yılında Kamil Dalkara Ailesine ait Pazarcık’ta faaliyet gösteren Yem Fabrikası’nda yönetici olarak göreve başladı. 1996 yılında yaptıkları proje kapsamında entegre yağ, çırçır ve rafinasyon tesisleri kurulumunu gerçekleştirdi. 2000 yılında ise DALSU markası ile Türkiye de sıvı yağ sektörüne adım atarak kısa süre içerisinde yurtiçi ve yurtdışında ki pazarda önemli bir paya sahip olmasını sağlamıştır. Bu işletmeler ekonomik nedenlerden dolayı kısa bir süre önce faaliyetlerini durdurmuştur.

Pazarcık Narlı İş Adamları Derneği’ni (PANİAD) kurdu ve 4 yıl süreyle bu derneğin başkanlığını başarıyla yerine getirdi. 2004 yılında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeliğine seçildi. Yine 4 yıl süreyle bu görevde kaldı. Aynı zamanda Kahramanmaraş İl İnsan Hakları Kurulu görevini de devam ettirdi.  

2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde CHP’den aday olarak Pazarcık Belediye Başkanlığına seçildi. 5 yıl boyunca başarılı birçok projeye imza atarak Pazarcık’a yeni bir vizyon kattı. Bu başarılarını da yurtiçi ve yurtdışında ki başkanlığı süresince kurum ve kuruluşlardan aldığı ödüller ile taçlandırdı. 2009 yılında kurduğu Pazarcık Spor Kulübünün başkanlığına ise görev süreci boyunca devam ettirdi.

CHP Pazarcık’ta eski başkanını aday gösterir mi? Kamil Dalkara karşısında başka isim aday adaylığını açıklar mı? Önümüzdeki günlerde CHP kanadından gelen açıklamaları takip ederek sizlere aktarmaya çalışacağım. Şahsi kanaatim AK Parti adayı Yakup Hamdi Bozdağ olur ise karşısına çıkartılabilecek en güçlü isim Kamil Dalkara.

Pazarcık siyasi hareketlilik önümüzdeki günlerde hız kazanacak ve aday adaylığını açıklayacak isimler siyasetin gidişatını belirleyecek. Pazarcık’ta siyaset yapmak gerçekten zor olacak.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, esenlikle kalın.

Yazarın Diğer Yazıları