İbrahim Baykut

Sosyal medya anketörleri!

İbrahim Baykut

Günümüzde yaygın olarak kullanılan sosyal medya, kullanım amacının dışına çıkarak neredeyse araştırma şirketine dönmüş durumda. Özellikle facebook üzerinden yapılan araştırmalar artık komik olmaya başladı. Ne amaçla yapılıyor bilmiyorum ama önüne gelen anket başlatıyor maşallah.

Yok, filan kişinin hizmetlerinden memnun musunuz? Yok, filan kişiyi yeterli buluyor musunuz? Yok, filan yer yeteri hizmeti aldı mı? Gibi sorularla sosyal medya üzerinden anket yapan kişi ve kişilere sesleniyorum. Bu kadar araştırma meraklısıysanız lütfen bir araştırma şirketi kurun ve yaptığınız anketlerin resmi bir geçerliliği olsun.

Devlete verginizi ödeyin, personel çalıştırın, araştırmalarını resmi yollarla yapın ki biri size belge sorduğunda elinizde resmi evraklarınız olsun. Yoksa sosyal medya üzerinden yaptığınız anketlerin hiçbir anlam içermediğini bilmenizi isterim.

Söylediklerimi yanlış anlamayın! Birde daha fazla kişiye ulaşmak için kişi etiketlemesi yapıyorsunuz ya onu da yapmayın. Gerçekten her gün etiket kaldırmaktan kınağı geldi artık. Bırakın araştırma yapacaksa resmi kuruluşlar yapsın.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları