İbrahim Baykut

Türkoğlu'nda AK Parti Cephesi!

İbrahim Baykut

Kahramanmaraş’ın en yakın ilçelerinden birisi olan Türkoğlu’nda yerel seçimler öncesi hareketlilik başladı. Toplam seçmen sayısı yaklaşık 44.000 olan Türkoğlu’nda sandık başına giden seçmen sayısı ortalama 39.000 civarında. Mart 2018’de yapılacak seçimler öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Türkoğlu Belediyesi için ismi geçen aday adayları ilçe genelinde nabız yoklamaya başladığı aşikâr.

Peki, Türkoğlu halkının belediye başkanlarından beklentileri neler? Yapılan hizmetlerden memnun mu? AK Parti, mevcut belediye başkanı Osman Okumuş’la yola devam edecek mi? Bunları çok kısa bir süre içerisinde netlik kazanacaktır.

İddialı isimlerin ön plana çıktığı aday adayları ise şöyle:

İki dönem Beyoğlu Belediye Başkanlığı ve mevcut Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş en iddialı adayların başında geliyor.

Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti) teşkilatlarında görev almış, halen AK Parti Kahramanmaraş İl Yönetiminde yer alan ve 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisinden Belediye Başkan adayı olan Avukat Özkan Muslu ise Türkoğlu’nda değişim ve gelişim sloganıyla önümüzdeki günlerde aday adaylığını açıklayacak isimlerin başında geliyor.

Türkoğlu’nda 2004-2009 ve 2009-2014 yıllarında 2 dönem belediye başkanlığı yapmış, 27. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olmuş Avukat Mustafa Taşhan ise 2019 belediye başkan aday adayları içerisinde Türkoğlu için ismi sıkça zikredilen isimlerinden biri.

27. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olan ve aslen Türkoğlulu olan Ahmet Asım Demirdöğen, Türkoğlu Belediye Başkan Aday Adaylığında ismi geçen adaylardan birisi olarak telaffuz ediliyor.

AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanlığı kurucularından birisi olan ve şuan AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanlığı görevini yürüten iş adamı Mehmet Ali Şen ise Türkoğlu için ismi geçen adaylardan biri.

Türkoğlu Belediye Başkanlığı için ismi geçer bir diğer isim ise İş Adamı Enver Çakmak.

Siyasi atmosferin yoğun olarak yaşandığı Türkoğlu’nda AK Parti cephesinde hareketlilik her geçen gün artarken ismi geçen aday adaylarından kimin aday gösterileceği merakla bekleniyor. Halk nezdinde karşılığı olmayan isimlerin zorlanacağı bir seçim olacağı herkes tarafında bilinen bir gerçek.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, esenlikle kalın.

Yazarın Diğer Yazıları