İlker Yiyen

Her Şey Bitmiş Değil, Yeni Başlıyor

İlker Yiyen

Kahramanmaraş hafta sonu önemli bir atmosfere büründü.

Kahramanmaraşspor’un hafta sonu deplasmanda olması münasebeti ile Kahramanmaraş’ın Spordaki Aynası 12 Şubat Stadyumu BAL adayının belirleneceği müsabakaya ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık 8 Bin’e yakın Taraftarın izlediği bir atmosfer…

Kahramanmaraş Amatör Spor camiasının futbol tarihindeki en kalabalık dönemine şahit olduk.

Elbistan Belediyespor- Türkoğlu Belediyespor maçı …

Tek devreli Lig usulü oynanan müsabaka ve telafisi olmayan maçlar…

Tabi herkes iş bitti hadi eve gidek düşüncesinde ama yanlış…

Kahramanmaraş 1. Amatör Küme’de mücadele eden Elbistanspor, adeta başarı öyküsü yazarak şampiyon oldu. Play-off maçlarında Andırın Yeşildağspor ve Pazarcık Aksuspor’u yenerek üst üste iki galibiyet alan Elbistanspor, şampiyonun ve önümüzdeki sezonda Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselecek takımın belli olacağı kader maçında Türkoğlu Belediyespor’la 12 Şubat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Elbistanspor’a gönül veren binin üzerindeki taraftar, takımı şampiyonluk maçında yalnız bırakmamak için özel araçlar, otobüs ve minibüslerle adeta Kahramanmaraş’a akın etti. Taraftarlar, 90 dakika boyunca takımı tezahüratları ile destekledi. Karşılaşmanın ilk dakikalarında her iki takım da kontrollü futbolu tercih etti. 10.dakikadan itibaren rakip kaleye yüklenmeye başlayan kırmızı beyazlı temsilcimizin gerçekleştirdiği atakta topla birlikte ceza sahasına giren Anıl Koçak, rakip takımın oyuncusu Orçun tarafından düşürüldü. Maçın hakemi, bu hareket sonrasında penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına ise Tunahan Ersoy geçti.

Tunahan Ersoy, başarılı bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak Elbistanspor’u 1-0 öne geçirdi. Elbistanspor, 12.dakikada bulduğu bu golün ardından skoru korumayı bildi ve ilk 45 dakika bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya skor avantajı ile başlayan Elbistanspor, aradığı golü 53.dakikada buldu. Elbistanspor’un ikinci golünü Serkan Kamalak kaydetti. Elbistanspor’un gol sevinci ise kısa sürdü. Golden 2 dakika sonra Türkoğlu Belediyespor, ani bir atakla skoru 2-1’e getirdi. Karşılaşmanın kalan bölümü ise, kıran kırana mücadeleye sahne oldu. Elbistanspor, rakibinin ataklarını başarıyla savuştururken rakip kalede de gol arayışını sürdürdü. Karşılaşmanın 90.dakikasında Elbistansporlu futbolcu Tobby Peter, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın 11 dakikalık uzatma süresinde 10 kişi mücadele eden Elbistanspor, karşılaşmadan 2-1 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. Hakemin bitiş düdüğünün ardından taraftarlar ve teknik heyet sahaya girerek şampiyonluğu kutladı. Elbistanspor, elde ettiği şampiyonlukla 2018/2019 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’e adını yazdırmış oldu.

Türkoğlu Belediyespor da ise bu maç sonrası istifalar gündem oldu.

Yanlış Strateji bence…

Bırakmak değil, mücadele etmek lazımdı.

Tabi herkesin kararına saygı duymak lazım.

Bahanelerin geçersiz olduğunu ifade ederek.

Elbistan Belediyespor’a BAL’da başarılar dilerken Türkoğlu Belediyespor ve Erdağ İnşaat Dumlupınarspor camiasına da geçmiş olsun temennisi ile Dostça kalın

Kalın Sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları