İlker Yiyen

Niğde yolcusu kalmasın!

İlker Yiyen

Hoca değişikliği bir takıma bu kadar mı etki eder?

Bu kadar mı değişebilir takımın çehresi?

Kaybolmaya yüz tutmuş hayallerin, bir film misali tekrar geri sarılarak soluksuz baştan izlenmesi gibi. Keyifli, heyecanlı ve kesintisiz mükemmel bir prodüksiyon.

Futbolcuların beyinlerinde bitirmiş olduğu kazanma içgüdüsünü sanki sihirli bir değnek dokunuşuyla tekrar kazanmaları, Kipaş Kahramanmaraşspor’un ligde ki asıl gücünü de ortaya koymuş oluyor.

Hem ligde hem de kupada iddiasını sürdüren takımımız iki kulvarda da hedefinden sapmayarak başarıya adım, adım koşarak rakiplerinin korkulu rüyası olacak gibi…

Hoca değişikliği sadece takımı değil, Taraftarı da etkilemiş…

Taraftar Deplasmana gidiyor…

Haydi, Niğde yolcusu kalmasın…

Taraftarlarımızın futbolculara her zamankinden daha fazla destek vermesi, onlarında bu beklentilerini boşa çıkartmaması yüz güldürüp takıma ivme kazandırmış oluyor.

Artık beklentiler yüksek. Erdal hocayla birlikte Kaybolmaya yüz tutmuş inancımız geri geldi.

Bir takım topu sürekli rakip sahaya taşımak için gayret ediyorsa, mücadele ve yardımlaşma adına her şeyi yapıyorsa, pas trafiğinde rakip sahada etkili olabiliyorsa, beklerin bindirmesiyle oyuna etki sağlayabiliyorsa, karşılaşmada on kişi kalıp sahada elli dakika aslanlar gibi mücadele edebiliyorsa en önemlisi de defansa çekilmeyerek mutlak galibiyeti düşünüyorsa bu takımın kendini olan güveni artık gelmiştir.

Bu da özlenen mutlu sonu getirecektir inşallah…

Beklentiler yüksek, iştah şurubunu içtik bekle bizi Niğde diyoruz…

Önümüzde Niğde var ve şimdi 1970 de kurulup kapanan Niğdespor dan sonra bu takım 1990 da kurulmuş, uzun yıllar amatör kümede kaldıktan sonra Eser Kardeşler hoca ile 2013-14 sezonunda BAL dan 3.lige, 2015-16 sezonunda ise bu kez Play Off tan 3.lig'ten 2.lige çıkartılan Niğde Belediyespor var...

Geçtiğimiz sezon ilk 2.lig'teki sezonlarını 9.bitirdiler. Eser Kardeşler ile yolları ayırdıktan sonra Ahmet Kazım Ertem ile anlaştılar ve pek çok transfer yaptılar.

Kızılcahamam kampında şok bir şekilde AKE ile de yolları ayırdılar ve geçen sezonun ilk devresinde Keçiörengücü'nü çalıştıran Ahmet Yavuz ile anlaştılar ve hala transfer yaptılar.

Başkanları Bayram Özmen sadece TFF gelirlerimiz ve Belediye Başkanımızın sağladığı kaynağımız var kimseye borcumuz yok, transfer piyasası çok yüksek diyordu ama yine de 19 transfer yaptılar ve hedefimiz 1.lig diyor.

Geçen sezon 2.Lig’de ilk sezonunu geçiren Niğde ilk sezonuna göre başarılı bir yıl geçirdi diyebiliriz.

Yeni sezonda ise tam 17 transfer yaparak transferde oldukça etkin olduklarını söyleyebiliriz.

Kaleye Nazilli Belediye’den Metin Uçar, stopere Osmanlı’dan Eren Tokat ve Tuzla’dan Volkan Geyik, sol beke Gümüşhane’den Süleyman Çelikyurt, sağ beke 1461 Trabzon’dan Oktay Demircan ve Erzincan’dan Volkan Özcan, orta alana Zonguldak’tan Sefa Aksoy, Sarıyer’den Seçkin Getbay, Kırklareli’nden Mustafa Soytaş, kanatlara Fethiye’den Oktay Pop, Nazilli’den Ali Akburç, forvete ise Elazığ’dan Ömer Yıldız, Birlik’ten Mehmet Öztürk, Diyarbekir’den Tunç Behram transferleri dikkat çeken transferleri...

Yapılan transferlerle kadroda yer yer iyi oyuncular bulunuyor olsa da gruptaki diğer takımlara göre

nispeten daha zayıf bir kadroya sahip oldukları söylenebilir…

Mevcut kadroyla orta sıralar ile düşme hattı arasında bir noktada yer alacaklarına inanıyorum.

Son dönemlerde Niğde takımı içinde bulunduğu maddi sıkıntılar, tesis yetersizliği v.s. gibi şartlara rağmen yine de iyi puan topladı ancak ikinci devre işler kötüye gidebilir…

Devre arasında çözülmeler olabilir…

özellikle maddi problemlerden dolayı.

Bu hafta Kipaş Kahramanmaraşspor’umuzu konuk edecekler.

Biz ise 12 Adamla yollara düşüyoruz ve hedef 3 puanı alıp çıkışa geçmek istiyoruz.

Bakalım kozlar nasıl paylaşılacak, hayırlısı…

Kalın Sağlıcakla…   

Yazarın Diğer Yazıları