Mehmet Gül

Çanlar AK Parti İçin mi çalıyor?

Mehmet Gül

Bugünlerde AK parti içerisinde tabir yerindeyse fırtınalar kopmakta.

 

Trenden inenler…

 

Davaya İhanet Edenler…

 

Liderini Sırtından bıçaklayanlar vs vs vs

 

Sayın ERDOĞAN zamanında maruz kaldığı ve hak etmediği bu sözleri maalesef şimdi kendisi eski dava arkadaşları için kullanmakta…. Ak partinin kuruluşunda Fazilet partililerin bu ve benzeri söylemlerine itibar etmeyen halk şimdi de… AK parti içeresinde kendine durumdan vazife çıkararak yaygara koparanların hezeyanlarını ciddiye almayacak. Bu yeni oluşum istediği sonuçlara ulaşır mı? bu pek mümkün gözükmüyor… Çünkü Başkan Erdoğan’ının şahsında ki Liderlik karizması ne Sayın Davutoğlu’nda nede Sayın Babacan’da yok. Bu siyasi yapı kısa vadede Belki iktidar olmayacaklar ama görünen o ki süreç böyle devam ederse AK parti çok derin yara alacak.

 

Aslında Şimdiki konjonktür 2000’lerin başında Milli Görüş içerinde başlayan kopuş hareketine çok benziyor. O dönem rahmetli Erbakan hoca. Parti içerisindeki yakın kurmayları tarafından yanıltılmış, bu yeni hareket başarılı olmaz partiden 3-5 kişiden fazlası ayrılmaz söylemlerine itibar ederek fazilet partisinin parçalanmasına sebep olmuştur. Şimdinin yeni AK partilileri Geçmişte Abdül latif Şener İdris Naim Şahin örnekleri üzerinden yapılan kıyaslamalarla bu hareketin başarısız olacağını söyleyerek Zamanında Erbakan Hocanın düştüğü hataya Başkan Erdoğan’ı sürüklemekteler. Gerek şimdiki siyasi durum gerekse AK parti seçmenin yerel ve genel seçimlerde yönetime verdiği mesajın iyi okunamaması yeni bir siyasi hareket için ortam yarattı.

 

Sonuç

 

Millet kendine AK partili diyen kendini halkın üstünde gören, liyakat yerine Rant peşinde koşan, tek amacı eşini dostunu kendi şak şakçılarını zengin etmek olan, gedikli bölgesel siyasetçilerden partinin acilen temizlenmesini bekliyor. Eğer Kısa vadede bu olmazsa Başkan Erdoğan’a rağmen AK partiyi çok zor günler bekliyor.

 

Hayrettin Güngör galiba iyi bir adam   

 

Hayrettin beyle şahsen tanışma fırsatı bulamadım… Kendisini ismen tanıyorum. İyi olduğuna dair kanaatimi oluşturan yargı ise! Özellikle Büyükşehirden rantı kesilen bazı bölgesel gazetecilerin ve Kahramanmaraş’ın yerli aristokratlarının sürekli sayın başkan aleyhine menfi propaganda yapmaları. Sanırım biz görmesek de Hayrettin Başkan Fincancı katırlarını ürkütmüş. Duyduğumuza göreve seçimden sonra daire başkanlarını toplayıp hiçbir siyasetçinin talimatı ile iş yapılmaması konusunda sert uyarılarda bulunmuş. 17 yıldır onun akrabası bunun tanıdığı filanın yalakası felsefesi ile iş yapılan belediyede yeni bir anlayış başlamış. Liyakatin bittiği çarşıda pazarda Türk bayrağını üzerine giyip değişik şekillere sokan yalaka bir meczubun bile en üst perdeden belediyede itibar görüp doğru ise yakınlarını işe yerleştirdiği bir anlayıştan buralara gelmek, hele ki kabullenmek bazıları için zor olacak. Tüm eleştireler rağmen Hayrettin beyin Liyakat düsturlu bu anlayışını kendi adıma destekliyorum.

 

NOT: Sayın Başkan… Atalarımızın bir sözü vardır 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'. İnşallah yapacağınız hizmetlerle sizi eleştirenlere en güzel cevabı verirsiniz.

 

Saygılarımla ...

Yazarın Diğer Yazıları