Mehmet Gül

Ekrem İmamoğlu, Türkiye'yi kurtaracakmış?

Mehmet Gül

Öncelikle Ekrem İmamoğlu’nun seçimlerde gösterdiği vakur sakin duruşu, kullandığı bütünleyici ve kucaklayıcı dili  (eğer samimi ise) tebrik ederim. Yıllardır Türkiye’nin ve Türk halkının beklediği umut ettiği siyaset dili tam da bu idi..

 

Yalnız YSK’nın İstanbul seçimlerini iptalinden sonraki sürece baktığımızda CHP’nin ve onunla ittifak içinde olan diğer partilerin söylemlerinin ve hedefinin ne İstanbul nede Türkiye’nin menfaatleri olmadığı apaçık ortada. CHP milletvekili Mahmut Tanal’ın YSK’nın seçimi iptal ettiği yönünde duyumların ortaya çıktığı ilk andan itibaren daha resmi açıklama yapılmadan, dolar yükseliyor gene biz kazanacağız demesi Türkiye ve Türk halkı üzerinde yaratılamaya çalışılan algının en açık göstergesidir. Doların yükselmesi, ülke ekonomisinin zarar görmesi, belli bir kesim için hiçbir şey ifade etmiyor. Amaç Erdoğan gitsin de ülke ekonomisi ne olursa olsun. Bu süreç Bana İttihat ve Terakkinin Abdülhamid’i indirme sürecini hatırlattı. Abdülhamit cuntacı sözde aydın ve komutanlar tarafından özgürlükler bahane edilerek Tahttan indirildiğinde gazeteciler darbenin önde gelenlerine soruyorlar; Abdülhamit gitti şimdiki planınız nedir? Cuntacıların cevabı ise Biz bunu hiç düşünmedik tek idealimiz Abdülhamid’i tahtan indirmekti diyecekler. O vakur ülkesinin ömrünü yaklaşık 50 yıl uzatan Padişah tahtan inerken bana bunu yapanlar ülkeyi 10 yıl idare etsin 100 yıl idare etmiş sayacağım diyerek öngörüsünü de ortaya koymuş, nitekim daha 10 yıl olmadan Altı asırlık çınar koca imparatorluk emperyalistlerin elinde paramparça olmuştur. Şimdi gene ülkesi için hiçbir projesi amacı gayesi olamayan, siyasiler sözde aydınlar, sanatçılar, 100 yıldır ülkeyi sömüren halkı hakir gören beyaz Türkler, yani bu ülkenin yüzde onunu oluşturan zevat, Ekrem İmamoğlu üzerinden yeni bir kurtarıcı yaratma çabası içerisindeler.

 

-Hep bir ağızdan Ekrem İmamoğlu 2023 ün Cumhurbaşkanı olacak…

 

-İktidar ondan korkuyor, Erdoğan’da Belediye başkanıydı bu yüzden çekiniyor…

 

-Ekrem İmamoğlu’nun önü kesilmeye çalışılıyor, Onu yedirmeyiz vs vs vs… hezeyanlarıyla ortalığı inletiyor, tabir yerindeyse bir kaşık suda fırtına koparmaya çalışıyorlar.

 

Ancak görüyoruz ki konu ne İstanbul seçimleri nede Ekrem İmamoğlu. Gezide özgürlük demokrasi söylemleri ile 3-5 ağaç için Başkan Erdoğan’ı yıkmaya çalışanların siyasi emelleri neyse şimdi Ekrem İmamoğlu üzerinden yapılanlarda aynı. Gene sözde aydınlar ve sanatçılar sarılacak bir dal buldular ve önüne Demokrasi özgürlük kavramlarını koyarak ülkede siyasi ve ekonomik bir kaos ortamı oluşturmak istiyorlar. Türkan Saylanın biz yüzde on, bu ülkenin asli unsuruyuz bizim istemediğim olmaz deyişini dün gibi hatırlıyoruz. İşte 100 yıldır ülkede zulmün savunucusu olan sözde laik demokratik bu yüzde on, son 15 yılda olanları hazmedemiyor. Bir filim var Gezide 15 Temmuzda ve şimdi İstanbul seçimlerinde senaryosu aynı, figüranları aynı ne garip sadece başrol değişmiş.

 

Adil yapılan bir seçimde kim kazınırsa milletiz için hayırlı olsun demek demokrasi isteyen her vatandaşın asli görevidir. Lakin mevzunun seçim olmadığı apaçık ortadadır seçimde yapılan yolsuzlukları görmezden gelip kaosu körüklemek ülkeye her gün milyarlarca dolar kaybettirmek, Kendi körükledikleri kriz ortamlarıyla hükümetin imajını yıkmaya çalışmak kime ya da kimlere hizmet etmektedir? Ülkesini seven her bireyin kendisine sorması geren ilk soru budur. Ama görünen o ki şunu hala idrak edememişler, bir kesimin sürekli cahil, yobaz ve geri kafalı diye aşağıladığı Anadolu insanı artık gözünü açtı.

 

BU HALK NE ONLARIN BİLDİĞİ ESKİ HALK… NEDE TÜRKİYE ONLARIN BİLDİĞİ ESKİ TÜRKİYE…

 

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları