Mehmet Gül

Gavura kızıp oruç bozmak!

Mehmet Gül

Anadolu’da yaygının olan benimde çok sevdiğim bir deyimdir bu… Deyişin temel felsefesi başka bir kişiye ya da duruma kızıp kendi zararına bir iş yapmaktır.

 

23 Haziranda İstanbul seçmenin yaptığı tam da budur. Millet ittifakı ya da temelde C.H.P. adayı olan Ekrem İmamoğlu’nun hem kendi siyasi şeceresine hem de temsil ettiği partinin geçmiş faaliyetlerine bakıldığında, AK parti adayı Binali Yıldırım karşısında teknik olarak bırakın seçimi kazanmayı, rakip gösterilmesi bile mümkün görünmemektedir. Seçim sonunda ortaya çıkan 10 puanlık farkın nedenin ise Ekrem İmamoğlu’nun kerameti de olmadığı açıktır. 

 

Son beş yılda özellikle Suriyeli mülteci politikası başta olmak üzere, papaz süreci ile başlayan ekonomik kriz yerel yönetimlerdeki AK partililerin rant ve koltuk kavgaları genel ve yerel seçimler sonucu AK parti il ilçe ve merkez teşkilatında Halkın beklentisi yönünde köklü revizyonların yapılmaması tepki oyları olarak İstanbul seçimlerine yansımıştır. Seçmenin genel ve yerel seçimlerde sinyalini verdiği, AK parti yöneticilerine olan tepkisini, 23 Haziranda En üst perdeden Başkan Erdoğan’a iletmiştir.

 

Mevcut iktidar için İstanbul seçimleri tabiri yerindeyse Köprüden önceki son çıkıştır. En başta AK partiyi Halkın gönlünde buralara taşıyan Belediyeler bulundukları yerlerde çığır açan projeler hayata geçirmeli, bunu paralelinde liyakat gözetilerek ilçe teşkilatlarından başlayıp merkez teşkilatına kadar yönetimde köklü değişikliklere gidilmelidir. Ortaya çıkan sonucun Nedeni ne olursa olsun İstanbul seçimlerinde Demokrasi tecelli etmiştir. Şu muhakkaktır ki iktidarın gücü ve Binali YILDIRIMIN ’siyasi tecrübesi İstanbul’a çok şey katacaktı. Ama İstanbul Halkı tercihini mevcut iktidara ders vermekten yana kullanmıştır. Bu arada Görünen o ki bu süreçte Ekrem İmamoğlu’nun siyasi bir aktör olarak ortaya çıkması,  2023 Genel seçimlerine kadar, siyaset kazanının ateşini daha da harlayacak.

 

Demedi demeyin… Başkan Erdoğan Türkiye Mozaiği olan İstanbul seçimlerindeki masajı okuyamaz, en başta Suriyeli mülteci sorununa köklü bir çözüm üretemezse, bir sonraki genel seçimlerde AK parti bırakın Meclis çoğunluğunu Ana muhalefet partisi dahi olamaz..

 

Saygılarımla…

 

[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları