Mehmet Gül

Kurt kışı geçirir de, yediği ayazı unutmaz!

Mehmet Gül

31 Mart yerel seçimleri özelikle Ankara, İstanbul gibi birçok büyük şehirde sonuçları şaibeli de olsa bitti. Şaşırtıcı olan ise özellikle Ankara ve İstanbul’da sonuçlar açıklandıktan sonra CHP’lilerden çok HDP’lilerin ve PKK’lıların sevinmiş olması. Çok yakın bir arkadaşım CHP ye oy verdim ama dışarı çıkınca vicdanım rahat değildi dedi. İşte CHP’nin kazandığı yerlerde seçimin özeti bu cümlede saklı. Özellikle büyük şehirlerde seçmen iktidara kendine çeki düzen ver demek için istemeye istemeye oyunu HDP ile işbirliği yapan CHP adaylarına verdi. Anodunda Cumhur ittifakının kazandığı birçok şehirde halk adayları kabullendiği için değil sırf CHP-HDP ittifakını desteklemeyi zul gördükleri için ittifak adaylarına oy verdiler.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi 17 yıldır ülkeyi yönetiyor. Elbette Dış politika, İç politika, Ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yanlışlar hatalı işler yapmıştır. Uyguladığınız her politikanın küresel ölçekli sonuçları ve ülkeye tekrar dönen olumlu ya da olumsuz yansımaları vardır. Buda siyasette zaman zaman olumsuzlukları ve başarısızlıkları beraberinde getirir bu sürecin olağan sonucudur. Bu seçimlerde asıl tartışılması gereken AK partinin kaybettiği şehirler değil… AK partiye tepki olsun diye CHP-HDP ve PKK ortaklığının sonucu olarak ortaya çıkan adaylara verilen oylardır.

 

Şimdi bu yazıyı okuyan bazı akıl fukaraları sosyal medyada sürekli paylaştıkları PKK ile AK parti işbirliği yapmadı mı, Habur’da teröristleri kim karşıladı, megri megri kim söyledi zırvalarını dillendirecekler. Onlara cevabım AK Parti PKK ile işbirliği yapmadı HDP ‘ye destek olmadı. Çünkü yapılanlar parti politikası değil devlet politikası idi Dünya kamuoyunda Kürtler katlediliyor, hakları çiğneniyor, Barış istenmiyor söylemlerine karşı Hükümet bir açılımda bulundu. TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti temsilcileri Oslo’da Dolmabahçe’de örgütün siyasi temsilcileri ile görüştü tıpkı dünyanın ekonomik ve askeri açıdan en güçlü devleti olan İngiltere’nin İRAY la görüştüğü gibi, tıpkı İspanyanın ayrılıkçı ETA militanlarıyla görüşmesi gibi. Türk Devleti görüştü hatasıyla yanlışıyla denedi olmadı bitti, yani bu sürecin bir nedeni vardı!

 

Şimdi HDP ve PKK’nın çoğu ilde açıkça desteklediği CHP-İYİ PARTİ ve SADET partisinin yöneticilerine ve parti mensuplarına soruyorum;

 

-Vatanına bayrağına göz diken bu alçaklarla işbirliği yapılmasının nedeni nedir?

 

-Kendi iline 1000 km ötede Ankara’da İstanbul’da terör sevicilerin desteği ile kazan adaylar için biz kazandık söyleminin mantığı nedir ya da kazanılan şey nedir?

 

Ben söyleyeyim hepsinin kafasında olan ama dürüst olmadıkları için dile getirmediklerini HDP eş başkanı Pervin Buldan’ın miting meydanlarında haykırdı ‘amaç ülkenin ya da kendilerinin kazanması değil AK Partinin kaybettirilmesi’.

 

Hülasa: Bu Halk gencecik vatan evlatlarını bayrağa saran Askerine Polisine kurşun sıkan teröristlerle 5-10 ilde üç beş bin oy fazla almak için, kendi kişisel menfaatleri uğruna Vatan hainleri ile kol kola girenleri unutmayacak. Bunlara atılan her oy atanların vicdanında hep sorgulanacak. Eski bir TÜRK atasözü derki: Kurt kışı geçirir de… Yediği ayazı unutmazmış. Benim milletimde bu günleri atlatır da bu teröristlerle vatan hainleriyle iş tutanları asla unutmaz… Asla affetmez.

 

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları