Mehmet Gül

Sahipsiz Maraş…

Mehmet Gül

Maraş Türkiye’nin kalem kaşıdır.
Maraş Türkiye’nin köşe taşıdır.
Maraş Tarihleri inşaa ettiren Koca Sinanların Ustabaşıdır.

Yazıma üstat Arif Nihat Asya’nın bu dizeleri ile başlamak istedim. Tarihten bu güne Anadolu’nun göz bebeği olan Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş halkı maalesef uzun yıllardır sahipsiz ve hak ettiği değeri göremiyor. Kurtuluş savaşının ilk meşalesini yakan, işgal günlerinde Anadolu halkının özgürlük umudu olan Kahramanmaraş, günümüzde hak ettiği yerde değil. 

Son yirmi yılda komşuları Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa gibi iller üst düzey gelişmişlik seviyesine ulaşırken Kahramanmaraş halkına; bitmeyen yol projeleri, yapılamayan uluslararası havaalanları teyet geçen hızlı tren hatları ve şehrin ana arterlerinde üç beş ayda yapılabilecekken aylarca, yıllarca halka eziyet olan bitmeyen ya da bitirilmek istenmeyen köprülü kavşaklar reva görülüyor.

Son yıllarda Kahramanmaraşlıya verilen sözler, sigara kağıdına yazılıp sigara bitince çöpe atılan ve unutulan vaatlerden ileri gidemiyor. Kahramanmaraşlıyı cepte keklik gören siyasi irade unutmasın ki gösterilen ahde vefanın bir hududu,  sabrında bir sınırı var. İnsanlar menfaat karşılığı olarak değil, hizmet bekleyerek oy veriyor. Gösterilen teveccühün karşılığı olarak ta üst düzey hizmet bekliyor. Lakin görülüyor ki verilen sözler miting meydanlarından öteye gidemiyor.

Artık seçime aylar kala yapılan hummalı çalışmalarda halkın gözünü boyama yetmiyor. Kahramanmaraş halkını temsil eden tüm siyasileri Kahramanmaraş’a hizmet etmeye, Kahramanmaraş halkının isyanını duymaya davet ediyorum. Siz Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere taşımaz, ona layığı ile hizmet etmezseniz günü geldiğinde Kahramanmaraşlı elbet liyakati ehline verecektir.

Üstadın dediği gibi Maraş Türkiye’nin köşe taşıdır. Köşe taşı oynarsa bina yıkılmasa da sarsılır.

Saygılarımla
[email protected]
 

Yazarın Diğer Yazıları