Mehmet Gül

Türk Milleti yokluğu kabullenir ama... ZİLLETİ kabul etmez…

Mehmet Gül

Türeyenin son günlerde sınır ötesi operasyon hazırlıklarına hız vermesi bölgedeki tansiyonun iyice yükselmesine neden oldu. Görünen o ki ABD Türkiye’nin kararlı tavrını kıramayınca, Suriye’de operasyon yapabilirsiniz ama ‘benim istediğim ölçüler ve sınırlar çerçevesinde’ diyerek dünyaya buradan çekiliyorum ama kontrol hala bende mesajını vermeye çalışıyor.

 

Aslında Ortadoğu’da günümüzde yaşanan olayların temeli çok eskilere gidiyor. 19. yüzyılın başından itibaren Osmanlı coğrafyası ve Türk Milleti üzerine çeşitli oyunlar oynayan batılı emperyalist güçler, Türklerin doğasını anlamadan, mizaçlarını çözmeden bölge üzerine Yüzlerce proje geliştirdiler. Türk milletini uzun yıllar süren savaşlar ve yoksullukla terbiye etmeye boyunduruk altına almaya çalıştılar. Ama idrak edemedikleri şey, Beşbin yıllık Türk tarihinin hiçbir döneminde bu millet yoklukla yada tehditle terbiye edilemedi. Aksine bu durum Türk milletini birbirine daha çok bağladı. Şimdi ABD başkanı TRUMP Efendi Türkiye’yi ekonomik krizle yoklukla tehdit ediyor ‘Haddiniz bilin yoksa Ekonominizi yerle bir ederim diyor’ bilmiyor ki bu millet geçmişte de Yokluğu, yoksulluğu kabul ettide, Zilleti utancı asla kabul etmedi. Tehditlere boyun eğmedi.

 

Birde belli dönemlerde hortlayan ve felaket senaryoları çizen içimizdeki İrlandalılar var. Şimdi tamda Sınır ötesi operasyonun arifesinde gene başladılar… ortaya çıkması muhtemel bir kriz senaryosu üzerinden biz demiştik demek için, kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.

 

Neymiş efendim: Türkiye’nin Suriye’de ne işi varmış! Orda şehit olacakların kanı iktidarın elindeymiş! bu savaşın Türkiye’ye hiç faydası olmazmış! vs vs vs….Bu aklı evvel arkadaşlar binlerce kilometre öteden gelen ABD nin Rusya’nın ve Avrupalı güçlerin burada neden var olmaya çalıştığını sorgulamıyor yada hainlik kanlarına okadar işlemiş ki sorulama ihtiyacı duymuyorlar….

 

Hamaset yapmaya gerek yok şunu herkes biliyor ki ABD dünyanın en büyük gücü bölgenin en büyük siyasi aktörü. Türkiye bölgede bireysel hamleler yerine Rusya ve İran kozu ile bir denge siyaseti kuruyor. Artık ABD şunu çok iyi biliyor!

 

Türkiye’nin dahil olmadığı yada Türkiye rağmen Ortadoğu’da kurulan hiç bir plan tutmuyor.

 

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları