Mehmet Gül

Türkiye, Ermenilerin doğu Anadolu'da Müslümanlara yaptığı soykırımı ne zaman tanıyacak?

Mehmet Gül

Her yıl 24 Nisan tarihi yaklaştığında Emperyalist devletler tarihlerindeki medeniyet adına yaptıkları utanç vesikalarını bir kenara bırakıp Türkiye’ye sözde soykırım kisvesi altında ders vermeye yaptırım uygulamaya çalışmaktalar. Batı’nın ikiyüzlü politikasını anlamak için 250 yıllık tarihinde özellikle Afrika kıtasında sömürgecilik adına yaptıklarına bakmak yeterli olacaktır. Bugün Avrupa’nın sözde en medeni insan haklarını en çok savunan ülkesi olarak kabul edilen Belçika’da 1956 yılına kadar sırf derilerinin renkleri yüzünde Afrika’dan zorla koparılan insanlar Zoos Humains (Türkçesi insan hayvanat bahçeleri) adı verilen yerlerde teşhir edildiler, aşağılandılar ve işkence gördüler.

 

Aslında Batının haysiyetsiz yüzünü görmek için bu kadar geriye gitmeye de gerek yok. 11 Temmuz 1995 tarihinde Avrupa’nın ortasında insan hakları noktasında kendini listenin başına koyan Hollandalılar Masum kadın çocuk 25.000 Bosnalı Müslümanı Srebrenitsa'da Sırp kasaplarına teslim ettiler. Tüm dünyanın gözlerinin önünde 5 günde 8372 kişi katledildi soykırıma uğradı suçları sadece Müslüman olmaktı. Avrupalı devletler alınlarındaki bu kara lekenin, ellerindeki kanın hesabını vermeden dünyaya özellikle Türkiye’ye insan hakları üzerinden hala Ahkâm kesmekteler.

 

Türkiye artık Avrupalı devletlere kendi yapmadıklarının hesabını açıklamasını yapmak yerine, Dışişleri bakanı Sayın Çavuşoğlu’nun Fransız siyasetçilere yaptığı gibi onların yaptığı soykırımları hatırlatmalı ve insanlık adına onlardan hesap sormalıdır. Türkiye 24 Nisan 1915 yılında Ermenilere karşı soykırım yapmamıştır. 24 Nisanda olan Osmanlı Devletinin Emperyalistlerinin desteği ile Ermeni halkı kışkırtan ermeni komitelerinin elebaşlarını (Taşnaksutyun, 173’ü Hınçakyan, 72’si Ramgavar) tutuklamasıdır. Osmanlı devleti 27 Mayıs 1915’te Savaş sırasında silahlanan Doğu Anadolu’da Ruslarla işbirliği yaparak Müslüman Ahaliyi katleden Ermenileri zorunlu Tehcire (göçe) tabi tutmuştur. Bu göç sırasında bir kısım ermeni hastalık açlıktan bir kısmı da yerel aşiretler ve Müslüman ahalinin katliamlara tepkisi sonucu hayatını kaybetmiştir.

 

Bu göç esnasında ölen Ermeni sayısı Ermenilerin ve Avrupalıların iddia ettiği gibi Bir buçuk milyon değil Doğu Anadolu’da bulunan Rus ve A.B.D. konsoloslukları kayıtlarına göre yaklaşık iki yüz elli bin’dir. İşin can alıcı kısmı gene yabancı konsolosluk kayıtlarına göre doğu Anadolu’da savaş bölgesinde bulunmayan sadece ermeni çeteleri tarafından öldürülen Müslüman Türk sayısı dört yüz elli bin civarıdır.1915 yılında eğer bir soykırım varsa bununu yapan Ermenilerdir. Ünlü bir tarihçinin söylediği gibi Osmanlılar Tarihinde asla soykırım yapmamıştır aksine tüm milletleri tebaası saymış onları emanet düsturu ile benimsemiş dinlerini ve kültürlerini korumuştur. Osmanlı devleti Hristiyan ahaliye soykırım uygulamak isteseydi, 1500-1700 yıllar arasında balkanlardaki Slav ırklarını yok etmesine kim engel olabilirdi diyerek Türk anlayışını ortaya koymuştur.

 

 

Hülasa; Batılı Emperyalistlerin sadece kendi menfaatleri ve Türk Devletini uluslararası arenada zor duruma düşürmek için Sözde Ermeni soykırımını gündeme getirmeleri, ya da kabul etmeleri Türk ulusu ve devleti için yok hükmündedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 1915 tarihinde Ermenilerin Zeytun, Bitlis, Muş, Erzurum ve Van’da yaptığı soykırımın katliamların hesabını Ermenistan’dan sormalı gerekirse bu olayları Türk Soykırımı olarak tanımalıdır.

 

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları